Υποκλοπές: Η «υπόθεση Φουρθιώτη» έδειχνε την παγίδευση του κινητού Γεραπετρίτη

menios

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τις περίεργες «διαρροές» SMS και τις αποτυπώσεις οθονών από κινητά λίγο μετά τη σύλληψη του παρουσιαστή για σκηνοθετημένες ένοπλες επιθέσεις • Τα μηνύματα με τον υπουργό Επικρατείας και η ύποπτη γνώση των συνομιλιών από το 2021.

Η υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη που είχε αναδειχθεί τον Απρίλιο του 2021, όπως και το παρασκήνιο που υπέκρυπτε, φαίνεται να «επιβεβαιώνει» πιθανόν την καταγγελλόμενη υποκλοπή των συνομιλιών – σύμφωνα με λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documentο» – του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη!
Η «αποκαλυπτική» δράση του παρουσιαστή

Άτομα που εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στον χειρισμό του παράνομου λογισμικού Predator φαίνεται να γνώριζαν – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – από τις αρχές του 2021 SMS και άλλα δεδομένα από το κινητό του κ. Γεραπετρίτη που αφορούν τις συνεννοήσεις του με τον κατηγορούμενο δημοσιογράφο.

Προχωρώντας μάλιστα σε «διαρροές» προς πολλές κατευθύνσεις για αυτές τις επαφές και τα SMS Γεραπετρίτη – Φουρθιώτη προκειμένου να καταδείξουν ότι «ο υπουργός Επικρατείας ήταν αυτός που διατηρούσε επαφή, στήριζε κι ίσως ενημέρωνε τον συγκεκριμένο τηλεπαρουσιαστή και όχι άλλα κυβερνητικά στελέχη για τους οποίους είχαν διατυπωθεί σχετικές υπόνοιες».

Και αυτό γιατί τότε η οικονομική υποστήριξη του Φουρθιώτη από την επονομαζόμενη «λίστα Πέτσα», η διαρκή φρούρησή του από ισχυρές ομάδες αστυνομικών, η αμφιλεγόμενη υποστήριξή του προς ορισμένα στελέχη της ΝΔ και η πληροφόρησή του είχαν προκαλέσει σημαντικά ερωτήματα για τους αρωγούς και τα αφανή στηρίγματά του εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνο το χρονικό διάστημα οι σχέσεις του κ. Γεραπετρίτη και του παραιτηθέντος στενού συνεργάτη και ανιψιού του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη που εμφανίζεται ότι σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό Predator δεν θεωρούνταν «άριστες».

Επίσης τα πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι ήταν αυτά που υποβοηθούσαν ή υποκινούσαν τότε τον τηλεπαρουσιαστή ήταν στον φιλικό κύκλο του τότε Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και φαίνεται να υπήρχε βούληση και επιδίωξη να αποσυνδεθούν μέσω της ανάδειξης στοιχείων για συνομιλίες του Φουρθιώτη με τον υπουργό Επικρατείας.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τα SMS και άλλα δεδομένα που είχαν διαρρεύσει τότε είχαν δημοσιοποιηθεί περίπου 10 μήνες αργότερα από τον ίδιο τον τηλεπαρουσιαστή και είχε προκύψει ότι ήταν ακριβώς τα ίδια. Μάλιστα εκείνη την περίοδο – αρχές του 2021 – φέρεται από ένα σύνολο δεδομένων ότι ήταν σε πλήρη λειτουργία το σύστημα υποκλοπής δεδομένων με το Predator.
Οι σκηνοθετημένες επιθέσεις και τα SMS

Στα τέλη λοιπόν Απριλίου του 2021 είχε συλληφθεί ο εν λόγω παρουσιαστής, κατηγορούμενος ότι πλήρωσε μεγάλο χρηματικό ποσό σε τρία άτομα για να πραγματοποιήσουν δύο επιθέσεις στο σπίτι του – μία ένοπλη και μία με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό – στις 16 και στις 23 Απριλίου 2021.

Επρόκειτο δηλαδή για μια σχεδόν άμεση εξιχνίαση από την ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο εκ των δραστών με την ομάδα ΔΙΑΣ, στη Νέα Ερυθραία. Τότε από βαλλιστική εξέταση είχε προκύψει ότι οι πυροβολισμοί στη Νέα Ερυθραία ήταν από το ίδιο όπλο που πυροβολήθηκε η κατοικία Φουρθιώτη.

Επιπλέον οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σακίδιο που ανήκε σε έναν από τους δύο συγκατηγορουμένους του παρουσιαστή και στο οποίο φέρεται να εντόπισαν δείγμα γενετικού υλικού. Σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. ο Μ. Φουρθιώτης είχε προχωρήσει στη μεθόδευση για ένοπλες επιθέσεις σε… βάρος του προκειμένου να επανακτήσει ισχυρή αστυνομική φρούρηση (είχε φθάσει στο σημείο να έχει αστυνομική προστασία από περισσότερους από δέκα ενστόλους), και για άλλους λόγους.

Οπως είναι σε θέση λοιπόν να γνωρίζει «Το Βήμα», εκείνη την περίοδο που πραγματοποιούνταν η έρευνα για την ύποπτη επίθεση στο σπίτι Φουρθιώτη, ιδιώτες για τους οποίους υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι σχετίζονται με το λογισμικό κατασκοπείας Predator άφηναν να διαρρεύσουν μηνύματα που είχαν ανταλλάξει από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 ο κ. Γεραπετρίτης με τον Μ. Φουρθιώτη.

Σε ένα από αυτά ο τηλεπαρουσιαστής ανέφερε στον υπουργό Επικρατείας ότι είχε γίνει στόχος 37 επιθέσεων και ζητούσε ενισχυμένη φρούρηση, ενώ ο κ. Γεραπετρίτης τού υπενθύμιζε ότι εκείνος έχει μόνο έναν φρουρό. Εκείνη η ανταλλαγή SMS και η «πίεση» του Μένιου Φουρθιώτη αποτυπώθηκαν σε σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος» στις 2 Μαΐου 2021, όπου σημειωνόταν: «»Εχω γίνει στόχος 37 επιθέσεων, φρουρήστε με!». Αυτό φαίνεται να είχε επικαλεστεί, τον περασμένο Ιανουάριο, ο 36χρονος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης σε επαφές του με κρατικά στελέχη, προκειμένου να εξασφαλίσει πολυμελή αστυνομική φρουρά».
Οι εικόνες που «πρόδωσαν» το Predator

Σημειώνεται ότι τότε είχαν υποβληθεί ερωτήματα σε εκείνους που γνώριζαν το περιεχόμενο των μηνυμάτων του κ. Γεραπετρίτη με τον τηλεπαρουσιαστή για την προέλευση αυτής της ενημέρωσης (σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και αποτύπωση σε εικόνες της μακροσκελούς συνομιλίας μέσω κινητού).

Η απάντηση που δινόταν αρχικά ήταν ότι «κάποιος φωτογράφισε λάθρα το κινητό του τηλεπαρουσιαστή», ενώ σχετικά πρόσφατα διατυπώθηκε ο αστήρικτος ισχυρισμός ότι «το σχετικό υλικό είχαν παραχωρήσει ατύπως τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσαν τη δράση Φουρθιώτη και προέρχεται από την αποτύπωση του κινητού του δημοσιογράφου».

Κάτι που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να έχει συμβεί. Και αυτό αφενός γιατί στην εξέταση υλικού από τα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας για τη «στεγανοποίηση» των σχετικών εξετάσεων και αφετέρου γιατί το κινητό του παρουσιαστή είχε κατασχεθεί τις ίδιες περίπου ώρες που εμφανιζόταν, από τα προαναφερθέντα άτομα, η πλήρης καταγραφή των συνομιλιών με τον υπουργό Επικρατείας.

Με σαφείς ενδείξεις ότι η ανταλλαγή αυτή μηνυμάτων είχε αποτυπωθεί πιθανόν από το τηλέφωνο του κ. Γεραπετρίτη που περιλαμβάνεται στη δημοσιοποιημένη λίστα για την παγίδευση κινητών με το λογισμικό κατασκοπείας Predator.

Συμπληρώνεται τέλος ότι στον ίδιο κατάλογο με τα παγιδευμένα κινητά με το εν λόγω λογισμικό υπάρχει και το όνομα ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος συνεργαζόταν με τον εν λόγω παρουσιαστή. Επίσης περιλαμβάνεται και σύμβουλος επικοινωνίας άλλου υπουργού για τον οποίο επίσης είχε τότε μνημονευθεί ότι συνομιλούσε με τον Μ. Φουρθιώτη.

Έντυπη έκδοση «ΤΟ ΒΗΜΑ»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*