Βολές Καραμανλή: Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες

karamalis kotakis

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διά στόματος Μανώλη Κοττάκη αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών

Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη, «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» από τις εκδόσεις Λιβάνη, και πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ίσως ανέβει στο πόντιουμ για μία ακόμα τοποθέτηση μετά από αυτή στα Ανώγεια που διαφοροποιήθηκε για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Καραμανλής παρέμεινε καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πρώτη σειρά χωρίς να τοποθετηθεί. Τουλάχιστον όχι με άμεσο τρόπο. Κι αυτό γιατί με ένα νεύμα έδωσε την έγκρισή του στον Μανώλη Κοττάκη να μοιραστεί με το κοινό τη συζήτηση που είχαν οι δυο τους για τις υποκλοπές.

«Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος μου επιτρέπει να μεταφέρω μια φράση από τη συζήτηση που είχαμε χθες για τις υποκλοπές…», είπε ο Μανώλης Κοττάκης από το βήμα της εκδήλωσης και παίρνοντας το «ναι» από τον Καραμανλή συνέχισε:

«Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες».

Μη σοβαρότητα της ΕΥΠ

Προφανώς ο Κώστας Καραμανλής αναφέρεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων το 2005 επί διακυβέρνησής του, όταν και φωτογράφησε χωρίς να ονοματίζει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε μία δεύτερη δημόσια τοποθέτηση για το φλέγον ζήτημα των υποκλοπών, κάτι που πιθανόν θα έφερνε νέες αναταράξεις στο Μαξίμου, και επέλεξε ένα σχόλιο διά αντιπροσώπου για τη μη σοβαρότητα της ΕΥΠ με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ωστόσο, φαίνεται πως επιμένει στην θέση του, όπως την παρουσίασε στην ομιλία του στα Ανώγεια και συμπυκνώνονταν στη φράση «Όλα στο φως» με αναφορές στο απόρρητο που δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την κάθαρση.

Το κρίσιμο για τη ΝΔ στην προεκλογική εκστρατεία που εκ των πραγμάτων έχει ξεκινήσει, είναι να διασφαλιστεί η ενότητα και να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις την ώρα που με τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ΕΥΠ επιχειρεί τη λεγόμενη φυγή προς τα εμπρός.

Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε και το τετ α τετ της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*