Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν έντονοι ψίθυροι περί αρρυθμίας στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Οι ψίθυροι αυτοί έγιναν (κατ’ ιδίαν) συζητήσεις μετά την συνεχόμενη απουσία τις τελευταίες ημέρες από το κυβερνητικό briefing του καθ’ ύλην αρμοδίου, Χρήστου Ταραντίλη. Τελικά ο κ. Ταραντίλης κατέθεσε την παραίτησή του το απόγευμα της Κυριακής, έχοντας μείνει μόλις για 56 ημέρες. Είναι ίσως η μικρότερη θητεία σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για κάθε κυβέρνηση θέση.
Η τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Χρήστο Ταραντίλη ήταν στις 18 Φεβρουαρίου ο οποίος είχε αναφερθεί σε μία σειρά ζητημάτων όπως η κακοκαιρία «Μήδεια», η προοπτική άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας αλλά και το υδρογραφικό Τουρκικό σκάφος Τσεσμέ.
Η αμηχανία και οι… Κεντροαριστεροί
Νωρίτερα, στις 15 Φεβρουαρίου είχε δώσει απαντήσεις για την υπόθεση Λιγνάδη. Όπως έγραψαν τα parapolitika.gr. στις τάξεις ορισμένων στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ήταν διάχυτη η πεποίθηση πως ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ διαχειρίστηκε με αμηχανία στο briefing τις σχετικές αποκαλύψεις. Από την άλλη, το γυαλί φαίνεται να είχε ραγίσει και από την πλευρά του ίδιου του τέως πλέον κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς κατόπιν του κλίματος που είχε διαμορφωθεί, διεμήνυσε πως δεν εμφανιζόταν διατεθειμένος να σηκώσει το βάρος της κυβερνητικής στρατηγικής για το θέμα στην παρούσα συγκυρία.
Ρόλο φαίνεται να έπαιξε και το γεγονός -όπως σημειώθηκε και στο Secret των Παραπολιτικών- ότι ο κεντραριστερός πυρήνας της επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου είχε «στοχοποιήσει» τον Ταραντίλη. Οι πληροφορίες λένε ότι έψαχναν αφορμή εδώ και μέρες και τη βρήκαν με φόντο την εμπλοκή του στην διαχείριση των παρεμβάσεων Μενδώνη.
«Οικογενειακοί οι λόγοι»
Ωστόσο, ο κ. Ταραντίλης επέμεινε σε παρέμβασή του μετά την παραίτησή του ότι αυτή «δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα». «Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Οι δυσκολίες της πολιτικής επηρεάζουν την οικογενειακή ζωή»
Ο κ. Ταραντίλης, μάλιστα, υπογράμμισε ότι «είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».
Κάντε το πρώτο σχόλιο