Επίσκεψη Βορίδη στο Εβραϊκό Μουσείο: Από την υπουργοποίηση και τις αντιδράσεις στη «συγγνώμη»

voridis evraiko

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και τις αντιδράσεις Εβραίων – λόγω αντισημιτικού παρελθόντος – εντός και εκτός των συνόρων, προσπαθεί ο νέος υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Όλα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη.

Ακολούθησε λίγες μέρες μετά αντίδραση από διπλωματικό παράγοντα του Ισραήλ ο οποίος ουσιαστικά κήρυξε «εμπάργκο» στον νέο υπουργό,με πυρά και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ακολούθησε δήλωση Βορίδη με την οποία υποστήριζε πως δεν είναι αντισημίτης, παραθέτοντας σειρά ενεργειών που κατά τον ίδιο αποδείκνυαν του λόγου το αληθές.

Ωστόσο οι αντιδράσεις τόσο από το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο όσο και από άλλους παράγοντες πύκνωναν, τόσο η πίεση στο νέο υπουργό αυξανόταν.

Τελικά ο ίδιος αναγκάστηκε να εκδώσει νέα ανακοίνωση με την οποία προανήγγειλε την επίσκεψη στο μουσείο ολοκαυτώματος, ζητώντας συγγνώμη.

“Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας.

Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βορίδη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*