Καρασμάνης: Οφειλόμενη απάντηση σε κατ’ εξακολούθηση ψευδολόγους

karasmanis ebargo

Είναι πάγια τακτική του Καρασμάνη, να μην απαντά με προσωπικές επιθέσεις προς οιονδήποτε και, κυρίως, προς συναδέλφους του. Θέση την οποία την οποία τηρεί απαρέγκλιτα στα 23 και πλέον έτη της κοινοβουλευτικής του διαδρομής, με απόλυτο σεβασμό στον θεσμικό ρόλο του καθενός και στον κώδικα της Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Σε σημείο που, μέχρι σήμερα, έχει αποφύγει ακόμη και να καταθέσει Ερώτηση σε Υπουργούς που έλκουν την καταγωγή από τον Νομό μας. Αντιθέτως μάλιστα, κάποιες φορές, ¨προστάτευσε¨ τοπικά κοινοβουλευτικά στελέχη και ¨αντιπάλων¨ παρατάξεων, όταν δέχτηκαν ανοίκειες ή άδικες επιθέσεις.

Όμως, για θέματα ηθικής τάξης που τον αφορούν προσωπικά, είναι αποφασισμένος να μη κάνει βήμα πίσω, και να δίνει τις απαντήσεις που τους χρειάζονται.

Πρόσφατα, και με αφορμή τη συστηματική και κακόβουλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του ίδιου ως Υπουργού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ροδακινοπαραγωγών, τέθηκαν σε δημόσια ανάρτηση ορισμένα από αυτά τα ¨πεπραγμένα¨, με τίτλο ««22 αλήθειες που πονάνε και ξεσκεπάζουν τις ψευτιές τους για τα ροδάκινα»!

Σ΄αυτές τις ¨22 αλήθειες¨ – που, κάλλιστα, θα μπορούσαν να είναι 42 ή και 52 – καμία επί της ουσίας απάντηση δεν δόθηκε. Και σε δυο τρεις που επιχειρήθηκε να ¨απαντηθούν¨ από τα πρώην κυβερνητικά στελέχη, για ακόμη μια φορά η αλήθεια όχι απλώς διαστρεβλώθηκε αλλά κακοποιήθηκε!

Τι ισχυρίστηκαν; Ότι «οι ενισχύσεις deminimis δεν δίνονται για την απώλεια της ρωσικής αγοράς, αλλά για απώλεια εισοδήματος λόγω πολλών παραγόντων».

Ποια είναι η αλήθεια που φαίνεται ότι αγνοούν τα γνωστά κομματικά στελέχη της αντιπολίτευσης;

Τη δίνει το άρθρο 107 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. που ορίζει ότι, «χορηγούνται για την επανόρθωση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες ή άλλα έκτακτα γεγονότα» όπως ήταν για παράδειγμα τεράστια η ζημιά από την απώλεια της ρωσικής αγοράς αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Όσον αφορά δε τις ζημιές από θεομηνίες, αυτές καλύπτονται είτε από τον ΕΛΓΑ, είτε από τα ΠΣΕΑ, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

Και, όντως, το 2014 ο Καρασμάνης ικανοποιώντας ένα αγωνιώδες αίτημα των ροδακινοπαραγωγών, αναπλήρωσε την απώλεια του εισοδήματός τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία και του επακολουθήσαντος ρωσικού εμπάργκο.

Ως προς το δήθεν ¨επιχείρημα¨ ότι από εκείνη την ενίσχυση αποκλείστηκαν τα συμπύρηνα ροδάκινα, τόσο πια άσχετα είναι τα πρώην κυβερνητικά στελέχη, ώστε να μη γνωρίζουν το στοιχειώδες; Δηλαδή ότι το ρώσικο εμπάργκο απαγόρευε τη διακίνηση των νωπών και όχι των κονσερβοποιημένων ροδακίνων; Για ποια ¨εγκατάλειψη¨ και για ποιο ¨αποκλεισμό¨ μιλάνε λοιπόν; Και αφού οψίμως τόσο ¨κόπτονται¨ για τα συμπύρηνα, γιατί ως διάδοχος Κυβέρνηση δεν εφάρμοσαν σωστά τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το χυμό που είχε πετύχει ο Καρασμάνης; Και γιατί στην αναθεώρηση της ΚΑΠ του 2017 δεν την διπλασίασαν ή τριπλασίασαν όπως μπορούσαν και όπως όφειλαν να πράξουν;

Όταν πάντως τα πρώην κυβερνητικά στελέχη επισείουν… ¨αφορισμούς¨ του στυλ «οι αγρότες θυμούνται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ενισχύσεις de minimis δυο φορές το 2017 και το 2018» έχουν απόλυτο δίκιο. Ασφαλώς οι ροδακινοπαραγωγοί θυμούνται. Θυμούνται πολύ καλά τον ξεδιάντροπο εμπαιγμό τους, που τους εξανάγκασαν να καταθέτουν δηλώσεις στους Συνεταιρισμούς και όχι στον ΕΛΓΑ, απ’ όπου θα έπαιρναν διπλάσιες και τριπλάσιες αποζημιώσεις. Θυμούνται τις κομματικές παρεούλες με το πρωτοφανές αλισβερίσι να προσθέτουν και να αφαιρούν ποικιλίες. Θυμούνται ότι ενώ οι ποικιλίες τους ήταν αποζημιώσιμες, ψάχνουν μέχρι και σήμερα να βρουν από πού να πάρουν τα λεφτά τους γιατί όταν απευθύνονταν στα τότε κυβερνητικά στελέχη τους γύρναγαν την πλάτη.

Και, ασφαλώς, θυμούνται τα διθυραμβικά δελτία και τις ανακοινώσεις ότι το πόρισμα – της Επιτροπής που η ίδια η τότε ηγεσία του Υπουργείου συγκρότησε – είναι θετικό και ότι ¨ανοίγει ο δρόμος των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τους πληγέντες από τις βροχοπτώσεις¨. Για να τους ¨αποζημιώσουν¨ τελικά με τα γνωστά ψίχουλα των de minimis – και αυτά παράτυπα!

Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχεία – έτσι, για να μην έχουμε ¨χρείαν άλλων μαρτύρων¨
(https://faretra.info/…/sinantisi-ton-voulefton-ch-antoniou…/
https://www.tastv.gr/…/th-tzakri-thetiko-porisma-tis-epitro…,
https://www.pellanet.gr/…/egkrisi-porismatos-gia-tis-zimies…,)

Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση σοβαρότητας, ¨εγκαλούν¨ τον Καρασμάνη ότι κατηγορεί την προηγούμενη Κυβέρνηση για ¨αφωνία¨, ακριβώς διότι δεν διεκδίκησαν πρόσθετα μέτρα, η συνέχιση των υπαρχόντων για το εμπάργκο, το οποίο γνώριζαν ότι θα συνεχιζόταν μέχρι και το 2020. Και βρίσκουν το απύθμενο θράσος να ισχυριστούν ότι επί υπουργίας Καρασμάνη… ¨δεν εφαρμόστηκε κανένα μέτρο για το ρωσικό εμπάργκο¨!

Αφού είναι έτσι, γιατί δεν βγαίνουν να αναφέρουν σήμερα στους παραγωγούς έστω και μια επιτροπή της Ε.Ε στην οποία ζήτησαν κάποια στιγμή στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησής τους, επισήμως και εγγράφως, την επέκταση των έκτακτων Μέτρων ενίσχυσης ή να διεκδίκησαν οτιδήποτε για τους ροδακινοπαραγωγούς. Δεν τολμούν διότι, αντιθέτως η Ε. Επιτροπή ήταν αυτή που ζητούσε από την Κυβέρνησή τους να ψηφίσει δικές της αποφάσεις στήριξης των ευρωπαίων ροδακινοπαραγωγών για έκτακτα μέτρα κατά του ρωσικού εμπάργκο τις οποίες βέβαια και ψήφιζαν αναγκαστικά! Αλλά όταν σταμάτησε να το κάνει αυτό η Ε.Ε. το 2018, ούτε φωνή ούτε ακρόαση δεν είχαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Όσον αφορά τον ευτράπελο ισχυρισμό ότι επί ημερών Καρασμάνη – άκουσον, άκουσον – δεν εφαρμόστηκε… κανένα μέτρο για το ρωσικό εμπάργκο την ¨πληρωμένη¨ απάντηση τη δίνουν τα γεγονότα και τα επίσημα στοιχεία:

Προσποιούνται ότι ξεχνούν πως από τις 9 Ιουλίου 2014, (Υπουργός τότε μόλις είκοσι ημερών), μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή μόλις σε 6 μήνες θητείας και όχι σε τεσσεράμισι χρόνια της δικής τους απραξίας, είχε προχωρήσει μεθοδικά και αποτελεσματικά σε δεκαεφτά (17) ουσιαστικές ενέργειες για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών. (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1772876732835248&id=100003388162040):

– Ανακοίνωσε την ένταξη του ροδάκινου στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, στα Σχολεία, στο καθημερινό σιτηρέσιο του Στρατού, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, όπως επίσης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου, προχώρησε στην αύξηση της απορρόφησης μεγάλων ποσοτήτων ροδάκινου σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταλύματα και χώρους μαζικής εστίασης,

– Ξεκίνησε άμεσα διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ροδακινοπαραγωγικών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή θέση επί του θέματος σε κοινοτικό επίπεδο και να προταθούν προς λήψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Και επειδή επιχειρούν να ¨κατηγορήσουν¨ τον Καρασμάνη ότι επί των ημερών του δεν εφαρμόστηκε κανένα μέτρο για το εμπάργκο, ας ξαναδιαβάσουν το επίσημο Δελτίο της 19ης Αυγούστου του ΄14 που αναφέρεται στη δωρεάν διανομή ροδακίνων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα, την οποία ανακοίνωσε σε σύσκεψη Ομάδας Παραγωγών. Και, επιπλέον, ότι εκείνη την ημέρα σε επικοινωνία με τον τότε Επίτροπο Τσιόλο, του ζήτησε – πέραν αυτών των μέτρων – και άλλα όπως, στρεμματική ενίσχυση για την απώλεια του εισοδήματός τους. Οι δε Ομάδες Παραγωγών ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2014 να αποστέλλουν ροδάκινα σε ιδρύματα. Ιδού και αυτό το αποδεικτικό στοιχείο: (http://w2.minagric.gr/…/2…/grafeiotypou/press/2534-dt190814a).

Προσποιούνται ότι αγνοούν πως ο Καρασμάνης ξεκίνησε άμεσα διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ροδακινοπαραγωγικών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή θέση επί του θέματος σε κοινοτικό επίπεδο και να προταθούν προς λήψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ότι έθεσε μετ’ επιτάσεως θέμα στην Ε.Ε. και στα Συμβούλια των υπουργών Γεωργίας της Κοινότητας διεκδικώντας τόσο την ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων για τη διαχείριση της αγοράς, όσο και τη λήψη έκτακτων μέτρων. Ας ξαναδιαβάσουν και αυτό το αποδεικτικό στοιχείο μήπως και φρεσκάρουν τη μνήμη τους: (http://w2.minagric.gr/…/20…/grafeiotypou/press/2551-dt080914)

Ας διαβάσουν και το Δελτίο της 22ης Αυγούστου του ΄14 όταν είχαν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα 33 εκατομμύρια για έκτακτα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών… Και ο Καρασμάνης τότε, ευθαρσώς διαφώνησε με την προτεινόμενη κατανομή, και ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό των ποσών με κριτήριο το μερίδιο των εξαγωγών κάθε χώρας προς τη Ρωσία. Όπως επίσης ζήτησε επιπλέον να στηριχθούν και οι μεμονωμένοι παραγωγοί σε ποσοστό 100%, επιμένοντας ταυτόχρονα σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών και ΜΕ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ. Το παρακάτω επίσημο στοιχείο είναι επίσης στη διάθεσή τους: (http://w2.minagric.gr/…/20…/grafeiotypou/press/2537-dt220814)!

Ως προς την ατυχή αναφορά τους, ¨στο θέμα των επιστολών¨ και στο ποιος υπηρετεί πιστά το δόγμα του ¨ο σκοπός αγιάζει τα μέσα¨, καλύτερα θα ήταν να καταπιούν τη γλώσσα τους. Διότι αν μιλήσουμε για την απαντητική επιστολή Χόγκαν προς τον τότε Υπουργό περί της «διαρθρωτικής ανισορροπίας που αντιμετωπίζει το επιτραπέζιο ροδάκινο», θα γελάσει κυριολεκτικά και το παρδαλό κατσίκι με τις γκάφες, τα λάθη….

Να μιλήσουμε όμως και για την άθλια διαστρέβλωση και τις επιλεκτικές περικοπές με τις οποίες επιχείρησαν να παραποιήσουν την επιστολή Χόγκαν προς Καρασμάνη της 3ης Δεκεμβρίου 2014.

Γιατί; Διότι – λένε – πως δήθεν αναφέρει ότι «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας με την μορφή των άμεσων αποζημιώσεων για απώλειες εισοδήματος». Ωμή δηλαδή κοπτοραπτική διότι η επιστολή αναφέρει επί λέξει, ότι «επί του παρόντος η Κομισιόν δεν σκέπτεται για περαιτέρω βοήθεια». Και ο καθείς αντιλαμβάνεται με ποιο σκεπτικό παραπλάνησης των αναγνωστών έκοψαν τη φράση ¨επί του παρόντος¨! Ας μας πουν λοιπόν τώρα ποιος εφαρμόζει πιστά το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»;

Και αφού – κατά τους ισχυρισμούς τους – η Κομισιόν ¨είχε κλείσει την πόρτα στην Ελλάδα¨ για περαιτέρω βοήθεια, για ποιο λόγο προσκάλεσε τον Καρασμάνη επίσημα στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου 2014, όπως καταγράφεται στην τελευταία παράγραφο της επιστολής; Ας ρίξουν έστω και τώρα μια ματιά και στο παρακάτω επίσημο στοιχείο, που τους διαψεύδει πανηγυρικά για ακόμη μια φορά: (http://w2.minagric.gr/…/20…/grafeiotypou/press/2687-dt101214).

Και γιατί ποιούν την νήσσα, για τη άμεση εντολή που ο Επίτροπος Hogan έδωσε στις υπηρεσίες της ΕΕ να διερευνήσουν τις δυνατότητες καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς, διαβεβαιώνοντας μάλιστα τον Καρασμάνη πως, σύντομα θα υπάρξει ολοκληρωμένη απάντηση στο ελληνικό αίτημα; Και αφού θέλησαν να θίξουν θέμα επιστολών, ας θυμηθούν και την ηλεκτρονική επιστολή του αναπληρωτή Δ/ντή του Γραφείου του Επιτρόπου κ. Dermot Ryan, στις 18/12/2014 προς την τότε Επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες. Όπου από τις δηλώσεις προκύπτει ότι ο Καρασμάνης “προβάλει ένα δίκαιο αίτημα, πιστεύει ότι η Ελλάδα, δικαιούται να υποστηριχθεί και η επιθυμία του ήταν να βρεθεί γρήγορα μια λύση». Τελειώνει μάλιστα λέγοντας πως ο κ. Dermot Ryan είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

Πάμε και πιο πέρα. Στο ότι, όπως λένε, ¨ο κόσμος της Πέλλας δικαιούται να μάθει κάποιες αλήθειες¨. Και ποιες επιχειρούν να εμφανίσουν ως δικές τους ¨αλήθειες¨: Η μόνη αλήθεια είναι ότι μέσα όμως στην αγωνιώδη προσπάθειά τους, με ανυπόστατα δημοσιεύματα να επιχειρούν είτε να απαξιώσουν το έργο Καρασμάνη, είτε να το οικειοποιηθούν ως… δικό τους. Ετσι όμως, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχουν πάρει ¨ούτε μυρωδιά¨ για το τι γινόταν και με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Διότι θα αρκούσε μια ματιά να ρίξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου – την οποία και τους αποστέλλουμε (http://www.agrotikianaptixi.gr/el) – για να διαπιστώσουν ότι και το Μέτρο Μ9 για δημιουργία Ομάδων Παραγωγών, Κοινοπραξιών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, αλλά και το μέτρο Μ5 για τα αντιχαλαζικά δίκτυα και τις αντιβρόχινες μεμβράνες είναι καταγεγραμμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο που κατατέθηκε στις 17-07-2014 στην Ε. Επιτροπή με εντολή Καρασμάνη και τα οποία εγκρίθηκαν αυτούσια από την Ε. Επιτροπή.

Αλλά βρίσκουν σήμερα το θράσος να μιλούν για δήθεν αύξηση των κονδυλίων των μέτρων αυτών επί ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς απλώς θα τους επαναφέρουμε – πάντα με επίσημα στοιχεία – στην πραγματικότητα: Στο ότι όταν ο Υπουργός τους επανακατέθεσε το ίδιο Πρόγραμμα της ΝΔ στις 23-10-2015 είχε μειώσει τα κονδύλια των Ομάδων παραγωγών από 27,3 εκ ευρώ το 2014 σε 25 εκ ευρώ το 2015
(http://asoo.gr/…/%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97…).

Το δε μέτρο για τα αντιχαλαζικά δίκτυα και τις αντιβρόχινες μεμβράνες, από 45 εκατομμύρια σε 40 εκ! Και όλα αυτά βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ. Τώρα, που βρίσκουν και μιλάνε για κάποια 51 εκ ευρώ όταν το ποσό που οι ίδιοι προκήρυξαν ήταν μόλις 12,5 εκ ευρώ, μόνο αυτοί το γνωρίζουν Αψευδής μάρτυς και το παρακάτω ντοκουμέντο:

(http://www.minagric.gr/…/programm…/6388-prosklhsh-drash5-5-1).

Χρειάζεται μεγάλη δόση είτε ασχετοσύνης είτε ανεπίτρεπτης άγνοιας για να τολμούν να ισχυρίζονται ότι «το μέτρο 17 έχει χρησιμοποιηθεί από καθόλου έως ελάχιστα σε όλη την Ευρώπη» όταν έχουν προγραμματιστεί να αξιοποιηθούν συνολικά σε άλλα Κράτη-μέλη τουλάχιστον 2,7 δις ευρώ μέσα από το Μ17 ενώ στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ! Ή για να αποσιωπούν αιδημόνως το «χαστούκι» της Κομισιόν στον πρώτο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κυβέρνησής τους, δηλαδή την προτροπή της ΕΕ στα Κράτη-μέλη, στο πλαίσιο των συζητήσεων της αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου στον Τομέα της Γεωργίας το 2017, να προχωρήσουν σε άμεση χρήση των εργαλείων του δεύτερου Πυλώνα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για τη διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, τα δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, ζωικές ή φυτικές ασθένειες. Όπως και δεν αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί χώρες όπως η Γαλλία διαθέτουν 600,7 εκ ευρώ για μέτρα διαχείρισης κρίσεων στη Γεωργία, η γειτονική μας Ιταλία περί τα 1,6 δις ευρώ, η Ρουμανία περίπου 200 εκ ευρώ, και πολλές δεκάδες εκατομμύρια άλλες χώρες-μέλη. Ιδού και εδώ το αψευδές τεκμήριο και αυτών των ψευδολογιών τους: (https://ec.europa.eu/…/common-…/rural-development/country_en).

Και κάτι ακόμη για το Μέτρο 17 που κατατέθηκε επί Καρασμάνη για έγκριση στην ΕΕ, με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκ. ευρώ, για τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα, μέσω της ισχυροποίησης του ΕΛΓΑ, αλλά η ηγεσία του Υπουργείου επί Κυβερνήσεώς τους ακύρωσε απερίσκεπτα και εγκληματικά. Τους παραπέμπουμε στο βίντεο της Κοινής Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της 6ης Οκτώβρη του 2016. Τότε που ο Επίτροπος Γεωργίας Χόγκαν επισκέφθηκε την Ελλάδα και το ελληνικό κοινοβούλιο και μιλώντας από το βήμα είχε ευθέως πει πως το συγκεκριμένο μέτρο κακώς εγκαταλείφθηκε ενώ έπρεπε να υλοποιηθεί για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, δικαιώνοντας με αυτήν τη αναφορά του την πολιτική επί υπουργίας Καρασμάνη. Να η απόδειξη (https://www.hellenicparliament.gr/…/T…/Fotografiko-Archeio/…).

Ως προς τα 33 εκατομμύρια που πιπιλίζουν ότι ο Καρασμάνης έδωσε στους ροδακινοπαραγωγούς παραμονές εκλογών τον Ιανουάριο του 2015 και ότι… δεν απαιτούνταν έγκριση από την Κομισιόν, αλλά απλά μια κοινοποίηση, και ότι τα 27 εκατομμύρια της δεύτερης δόσης, ο Καρασμάνης τα… ονειρεύτηκε, η απάντηση – για πολλοστή φορά – είναι τούτη:

Προφανώς κρίνουν ¨εξ ιδίων τα αλλότρια¨! Διότι, τι σχέση μπορεί να έχουν με τα προεκλογικά τους φιλοδωρήματα – που τα ονόμασαν μάλιστα… «13η σύνταξη» – με τους εφτά μήνες του αγώνα που έδωσε ο Καρασμάνης το 2014 για να μπορέσει να δώσει αυτά τα χρήματα στους ροδακινοπαραγωγούς; Που για να το πετύχει, χρειάστηκε να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του τότε Επιτρόπου Χόγκαν, (Δ.Τ. 10/12/2014); Που ο σχετικός φάκελος, προϋπολογισμού 60 εκ ευρώ έπρεπε να περάσει υποχρεωτικά από το ¨Κολέγιο των Επιτρόπων¨ και να ληφθεί απόφαση (επειδή δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο για την προ εμπάργκο εποχή) και, εν συνεχεία, να επικυρωθεί από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Κλωντ Γιουνγκέρ ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα; Που ο Καρασμάνης ζήτησε τη στήριξη του σημερινού Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

(https://www.facebook.com/NDkarasmanis/videos/2525574050898842/).

Που στην προσπάθειά του ζήτησε και τη συστράτευση όλων των ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και του Δημήτρη Παπαδημούλη (Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν; Για να επισπευσθούνδε οι διαδικασίες, πάρθηκε από ελληνικής πλευράς η απόφαση να εφαρμοστεί ο Κοινοτικός Κανονισμός 1408/13 και να δοθούν 33 εκ ενισχύσεις ¨ήσσονος σημασίας¨ για τα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε η Επιτροπή και έδωσε επισήμως την έγκρισή της στις 13/1/2015!

Τα 27 εκ ευρώ δεν τα ονειρεύτηκε ο Καρασμάνης. Ήταν μέρος του φακέλου των 60 εκ που κατέθεσε στην Κομισιόν. Μάλλον θα πρέπει να ντρέπονται τα τότε κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αδιαφόρησε η ηγεσία του Υπουργείου τους και δεν διεκδίκησε τα χρήματα.

Και τι θέλουν να υπονοήσουν λέγοντας ότι τα 33 εκατομμύρια δόθηκαν προεκλογικά; Μήπως ότι η τότε Κυβέρνηση και ο Καρασμάνης δεν έπρεπε να δώσουν αυτά τα χρήματα στους εξουθενωμένους ροδακινοπαραγωγούς, επειδή βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο; Να κάνουν αυτό που έκανε στη συνέχεια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε τον φάκελο με τα 60 (εξήντα) συνολικά εκατομμύρια για τους ροδακινοπαραγωγούς να μουχλιάζουν και να χάνονται στα συρτάρια του Υπουργείου; Και σήμερα να έχουν το θράσος, αντί να απολογούνται να εμφανίζονται ως… τιμητές;

Και ας μας πουν επί τέλους: Πότε έλεγαν την αλήθεια; Όταν γυρνάγανε από χωριό σε χωριό και λέγανε ότι ο Καρασμάνης δεν έχει πάρει κοινοτική έγκριση, ότι τα λεφτά που πήραν είναι παράνομα και ότι θα τους τα ζητήσουν πίσω; Ή σήμερα που κάνουν την κολοτούμπα και λένε ότι… δεν χρειαζόταν καμιά έγκριση από την Επιτροπή;

Αντιλαμβανόμαστε ακόμη, ότι φυσικά εξακολουθεί να τους πονάει η αλήθεια για τον ΕλΓΑ που λένε ότι τον παρέλαβαν με εκκρεμείς υποχρεώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αποσιωπούν ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του 2014 – 160 εκατομμύρια – και παραδώσαμε τα ταμεία του με ¨ζεστό¨ 132 εκατομμύρια! Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς! Και είναι ¨ατυχής¨ η σύγκριση. Διότι ο ΕΛΓΑ πριν το 2011 κινούνταν σε διαφορετικό πλαίσιο και λειτουργούσε με δανειακές συμβάσεις.

Και για να τελειώνουμε…

Σ’ ένα από τα τελευταία τους λιβελογραφήματα για την… αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και για κάποιο… φανταστικό κόσμο στον οποίο ζει ο Καρασμάνης!

Για ποια ¨αντιλαϊκή¨ πολιτική μιλάνε και ποιοι;

Αυτοί που έχουν καταντήσει την Ελλάδα ¨πρωταθλήτρια των φόρων¨ στις χώρες του ΟΟΣΑ; Που πήγαν τους φορολογικούς συντελεστές από το 13% που τους παρέλαβαν στο 22%-45% και τον ΦΠΑ από το 13% στο 24%; Την εισφορά αλληλεγγύης από το 2,2% στο 10%; Την εισφορά υπέρ Υγείας 50% στις κύριες και 100% στις επικουρικές συντάξεις; Αυτοί που κατάργησαν το ΕΚΑΣ και το αγροτικό πετρέλαιο; Αυτοί που εκσφενδόνισαν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%; Αυτοί που έχουν κατακρεουργήσει τις συντάξεις με τον Νόμο Κατρούγκαλου; Αυτοί που… που… που…; Οικονομικά ¨επιτεύγματα¨ ων ουκ έστιν αριθμός!

Και χρειάζεται βέβαια να επιστρατεύουν περίσσιο θράσος για να τολμούν να αποδίδουν στον Καρασμάνη… ¨πολιτικαντισμό¨. Διότι το έργο του είναι πασίγνωστο. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και επί 23 συναπτά χρόνια αναγνωρίζεται από το τελικό ¨κριτή¨ – τον λαό της Πέλλας – και σε δέκα συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις που τον επιβραβεύει για το ήθος, τις σταθερές αρχές του, τη συνέπεια και το έργο του.

Επιτέλους, ας πάψουν να λειτουργούν ως παλιοί δικολάβοι, ψάχνοντας για κάποιες λέξεις για να στηρίξουν ένα δήθεν ¨επιχείρημα¨, να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να ¨πλήξουν¨ τον Καρασμάνη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*