Η Κατερίνα Μάρκου κατακεραυνώνει την κυβέρνηση – Θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ;

markouL

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Κατερίνα Μάρκου, μιλώντας στην «Espresso», υποστηρίζει ότι παρότι δεν κατάφερε να εκλεγεί και αυτό σίγουρα της κόστισε, δεν έχει νιώσει κανένα στερητικό σύνδρομο. Δηλώνει απελευθερωμένη και με χρόνο ελεύθερο να διαθέσει στον γιο της Δημοσθένη.

«Ήρθε και έφερε τον ήλιο στη ζωή μας έπειτα από μια σειρά αναβολών που βιώσαμε» λέει ακόμη, για τον υιοθετημένο γιο της η Κατερίνα Μάρκου.

-Πώς κρίνεις τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και τη διαχείριση της πανδημίας αυτό το καλοκαίρι;

Θα μιλήσω αρχικά για την Εύβοια, που τη ζω, γιατί έχουμε το εξοχικό μας, και την καταστροφική φωτιά των τελευταίων ημερών. Η εγκληματική αδιαφορία, η διαχειριστική ανικανότητα και η ανεπάρκεια της Περιφέρειας να προστατέψει τις περιουσίες των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δάσους με έλατα, περιουσιών και ζώων. Όλα έχουν γίνει στάχτη. Κόλαση… Όσον αφορά τώρα τη γενικότερη πολιτική εικόνα, οι ανισότητες μεγαλώνουν συνεχώς. Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε μιλήσει για νέες, καλά αμειβόμενες δουλειές και σήμερα ο κανόνας είναι η φθηνή εργασία, ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση ανεργίας. Έχουμε μειωμένο προϋπολογισμό του ΕΣΥ και οι νέες ΜΕΘ ήταν μόνον δωρεές ιδιωτών. Το Webex, που το πληρώσαμε τελικά οι Έλληνες φορολογούμενοι με απευθείας ανάθεση 2.000.000 ευρώ, δεν λειτούργησε επαρκώς, στις δε απομακρυσμένες περιοχές υποτυπωδώς.

Οι γονείς στρέφονται στην ιδιωτική εκπαίδευση και στα κολέγια, αφού και μειώθηκαν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ, και εξισώθηκαν τα πτυχία τους με τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων. Τα ποσά για τις απευθείας αναθέσεις αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα αυτός να είναι ο κανόνας και, φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε τους «άριστους» και θυμάται μόνο τα κομματικά στελέχη με στρατιές μετακλητών. Όσο για την πανδημία, οι Έλληνες βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειές της, με οικονομική και επαγγελματική ανασφάλεια, παλινωδίες και συνεχείς πειραματισμούς, με αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα και ανεργία. Η κατάσταση δυστυχώς θα χειροτερέψει τους επόμενους μήνες. Είναι λυπηρό, δύο χρόνια μετά τις εκλογές ο κόσμος βυθίζεται στην ανασφάλεια και την ανέχεια.

-Κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις σου «γέρνουν» προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά. Είναι έτσι; Κι αν ναι, δεν σε απασχολεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ακόμη «να σηκώσει κεφάλι»;

Θέλω να πιστεύω ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις μου «γέρνουν» προς τη μεριά της κοινής λογικής, αλλά και της επιθυμίας μου να αφήσω μια χώρα καλύτερη απ’ αυτή που έχουμε σήμερα, στο παιδί μου. Δεν θα σταματήσω ποτέ να κατακεραυνώνω τα κακώς κείμενα ούτε πρόκειται να θυσιάσω τις βασικές μου αρχές και τα πιστεύω μου για να γίνω αρεστή στα κομματικά επιτελεία για μια «καριέρα» στην πολιτική και μια μόνιμη θέση στα παράθυρα. Μ’ αρέσει να λέω τα πράγματα όπως είναι, είτε αρέσω είτε δεν αρέσω! Όσο για την αντιπολίτευση, αυτή κάνει τη δουλειά της, αλλά η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της επηρεάζει τη ζωή μας και ως πολίτες αυτή κρίνουμε. Είναι πολύ εύκολο να βάζουμε ταμπέλες και να λέμε «αυτός γέρνει προς αυτή ή την άλλη πλευρά».

-Ο σύζυγός σου Θανάσης Οικονόμου είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατέβεις μαζί του στις επόμενες εκλογές;

Ελπίζω να μην είστε οπαδός της συλλογικής ή οικογενειακής ευθύνης. Με τον Θανάση είχαμε εξαρχής, και αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, διαφορετικές προσεγγίσεις της ζωής, άλλοτε τέμνονται και άλλοτε παίρνουν διαφορετικές κατευθύνσεις. Τι θα κάνει σε αυτό που ρωτάτε καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο, όταν έρθει η ώρα. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*