Υπάρχει σοβαρός λόγος: Γιατί δεν πρέπει να κάνεις την 4η δόση του εμβολίου πριν τον Οκτώβρη

pfizer

Οι επιστήμονες διαφωνούν μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να ανοίξει την πλατφόρμα για να εμβολιαστούν με την τέταρτη δόση οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Έχουμε μπει ήδη στην δεύτερη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού και πιθανότατα από το 2024 θα μιλάμε για την μετά πανδημία εποχή, υποστήριξε ο Έλληνας καθηγητής στο Γείλ Νικόλας Χρηστάκης, ο οποίος όμως δεν απέκλεισε το μικρό, αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο μιας νέας επικίνδυνης παραλλαγής, που θα μας γυρίσει πίσω στην αρχή.

Τα κρούσματα αυξάνονται και αρκετοί πολίτες ανησυχούν και προβληματίζονται για το αν πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση. Επιστήμονες έχουν υποστηρίξει πως οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από την πλευρά του ο καθηγητής Χρηστάκης αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο στην Αμερική θα κυκλοφορήσει ένα νέο εμβόλιο, από την Moderna, το οποίο θα περιλαμβάνει και τις παραλλαγές της Όμικρον. «Εάν έπρεπε να κάνω τη τέταρτη δόση – και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη – πιθανότατα θα περίμενα έως το Οκτώβρη για να κάνω αυτή τη δόση με τον νέο εμβόλιο», είπε.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*