Τζάκρη: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους επαγγελματίες του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου

tzakri stournara

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους επαγγελματίες του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα)

Αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών

Σήμερα, Δευτέρα 15/2/2021, κατέθεσα Αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Οικονομικών με την οποία προώθησα διαμαρτυρίες όλων των επαγγελματιών του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Λουτρακίου που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα).

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο διαμαρτύρονται για τη δεινή οικονομική τους κατάσταση εξαιτίας του γεγονότος ότι ενώ παραμένουν ανοιχτοί χωρίς επισκέπτες πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσουν τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων τους (ΕΝΦΙΑ, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ). Επιπλέον οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στα προγράμματα για οικονομική ενίσχυση εξαιτίας της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη (επιστρεπτέα προκαταβολή) διότι στη συγκρινόμενη χρονική περίοδο (2019 – 2020) περιλαμβάνεται μήνας που είναι εκτός lockdown.

Δεν εντάχθηκαν για ενίσχυση ούτε στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία» διότι τα κριτήρια του προγράμματος, έδιναν προβάδισμα σε επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό απασχολούμενων. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λουτρακίου αναφέρουν πως δεν υπήρξε μέριμνα για αυτούς και τον τρόπο που θα συντηρήσουν τις οικογένειές τους, ούτε υπήρξε μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. ενώ αδυνατούν δεν να αντιληφθούν τους λόγους αυτής της αδιαφορίας.

Τα αιτήματά τους είναι τα εξής:

1️⃣ Να συμπεριληφθούν στα ευεργετήματα των κλειστών επιχειρήσεων, από την αρχή του 2ου lockdown.

2️⃣ Να αποζημιωθούν όλες, ανεξαρτήτως κριτηρίων, όσον αφορά στα πάγια έξοδα.

3️⃣ Να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*