Ρητορική Ολυμπιακού από τον υφ. Αθλητισμού Λ.Αυγενάκη: «Φταίει η ΕΠΟ, το VAR και οι δανεικοί του ΠΑΟΚ»!

avgenakis_paok

Πλήρως ταυτισμένος με τις θέσεις του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε νέα συνέντευξή του. Τοποθετήθηκε κατά της ΕΠΟ, του VAR, των δανεικών ποδοσφαιριστών, φωτογράφισε τον ΠΑΟΚ για την επίθεση στις ακαδημίες Ολυμπιακού και φυσικά πήρε αποστάσεις από την υπόθεση Τζήλου και τα καυτά ζητήματα των ποδοσφαιρικών σκανδάλων που παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Σε ευθεία γραμμή με τις απόψεις που εκφράζει κατά καιρούς ο Κώστας Καραπαππάς και ο Σάββας Θεοδωρίδης, παρουσιάστηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης που… μόνο λίγες μέρες ξαποσταίνει από την ένταση που δημιουργούν οι δημόσιες τοποθετήσεις του στον ήδη διαταραγμένο ποδοσφαιρικό χώρο.

Ο Αυγενάκης επί της ουσίας εναντιώθηκε στη χρήση του VAR, ήταν κάθετος για τις ευθύνες της σημερινής ΕΠΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επέρριψε ευθύνες στον ΠΑΟΚ για την επίθεση χούλιγκαν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε «κακή» τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, με «περίεργο διοικητικό μοντέλο» υποστηρίζοντας ότι «έχει ευθύνη στην κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου».  Δεν έκανε όμως, αναφορά στα γεγονότα των τελευταίων ετών που είχαν ως αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να παίζει μπάλα στην Ευελπίδων και το Εφετείο, προκαλώντας την παρέμβαση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Για το VAR τόνισε μεταξύ άλλων… «Ένας μηχανισμός που σε άλλες χώρες δίνει χαμόγελα και ικανοποίηση στον κόσμο, εδώ τείνει να γίνει μέρος του προβλήματος που απασχολεί τον κόσμο της Ελλάδας».

Τέλος αναφέρθηκε και στους δανεικούς, φέροντας για παράδειγμα τον Βόλο. Πουθενά όμως, δεν έκανε νύξη, για τους δανεικούς του Ολυμπιακού, τα τελευταία χρόνια. «Πουθενά στον κόσμο δεν απαγορεύεται ο δανεισμός παικτών από μία ομάδα σε μία άλλη. Αλλά πουθενά δεν θα βρούμε και φαινόμενο σαν αυτό πριν από το ματς στον Βόλο, με τόσους δανεικούς παίκτες που αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή» είπε.

H συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού στον Politica 89.8

«Η αλλοίωση των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανέναν»

Σχολιάζοντας τα πρώτα θέματα που θα ασχοληθεί η Επιτροπή (Steering Committee), που έχει ανακοινωθεί η σύνθεσή της, θα είναι και το θέμα των Δανεικών παικτών: 

«Η αξιοπιστία των αγώνων και η ακεραιότητα των Διοργανώσεων είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτά τα θέματα θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει το ίδιο το Ποδόσφαιρο και να είναι ήδη λυμένα μέσω των κανονισμών του.  Πουθενά στον κόσμο δεν απαγορεύεται ο δανεισμός παικτών από μία ομάδα σε μία άλλη. Αλλά πουθενά δεν θα βρούμε και φαινόμενο σαν αυτό πριν από το ματς στον Βόλο, με τόσους δανεικούς παίκτες που αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή. Πρόεδροι που έλεγαν ότι το θέμα των Δανεικών παικτών είναι εξαιρετικό, σήμερα το αναιρούν. Και αντιστρόφως! Δεν είναι όμως απόψεις που αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο και την βαθμολογική θέση της ομάδας τους. Η αλλοίωση των Πρωταθλημάτων, με όποιον τρόπο και αν γίνεται ή όποια προσπάθεια και αν καταβάλλεται, δεν είναι αποδεκτή από κανένα».

Η βία δεν διαχωρίζεται σε καλή ή κακή 

Για την πρόσφατη ενεργοποίηση της διάταξης του Νόμου περί παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων και για τα όσα αναφέρθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή από δημοσιογράφο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού σχολίασε: 

«Ενοχλήθηκα όταν μια ομάδα, ένα τσούρμο, ανθρώπων μπούκαρε σε μια προπόνηση νέων παιδιών όπου τους υποχρέωσαν να βγάλουν τις φανέλες τους, τις πήραν και εξαφανίστηκαν και δεν υπήρξε καμία καταδίκη από την διοίκηση της ομάδας που θεωρητικά ανήκουν, λέω θεωρητικά γιατί δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με την εν λόγω ομάδα».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*