Πρόταση – σεισμός: Να πέσει ο Ολυμπιακός, ισόβιος αποκλεισμός σε Μαρινάκη και 3 εκατομμύρια πρόστιμο!

marinakis osfp

Η εισήγηση είναι επίσημη και στέλνει Ολυμπιακό και Μαρινάκη στα σχοινιά. Υποβιβασμός, 3 εκατ. ευρώ πρόστιμο και ισόβιο αποκλεισμό στον Μαρινάκη προτείνει η Παναγιώτα Σπανού!

Ένα… σκαλοπάτι πριν από τον υποβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Η εισήγηση από το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτα Σπανού, είναι επίσημη: να υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι», ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 («επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα») και περιλαμβάνει τις πιο βαριές τιμωρίες των πειθαρχικών κανονισμών.

Το μέλος της Επιτροπής δηλαδή, θεωρεί ότι υπάρχει χειραγώγηση, μεταξύ άλλων, του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο το 2015 για στοιχηματικούς λόγους, και στέλνει την ομάδα του Πειραιά και τον ιδιοκτήτη της στα σχοινιά. Μαζί τους και η ομάδα του Περιστερίου για την οποία υπάρχει παρόμοια εισήγηση για υποβιβασμό και πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ, ενώ πρόταση για ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο υπάρχει και για τον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό.

Η εισήγηση – απόφαση από το απόγευμα της Τετάρτης 22/4 που έγινε γνωστή, προκάλεσε σάλο στην ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) κοινωνία, παρότι επιχειρήθηκε από τα μέσα της «Συμμορίας» να υποβαθμιστεί. Είναι όμως επίσημη, αφού βρίσκεται πλέον στα χέρα των κατηγορούμενων και ο Ολυμπιακός (μαζί με τον Ατρόμητο) είναι ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό και για να τον αποφύγουν θα πρέπει να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Άργησε αλλά πήρε εμπρός

Η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να άργησε, αλλά πήρε εμπρός. Έπειτα από μήνες έρευνας, καθώς είχε ενημερώσει τους κατηγορούμενους της υπόθεσης από τον περασμένο Νοέμβριο ότι ξεκινά την έρευνα της, κατέληξε στην εισήγηση σεισμό τόσο για την ομάδα του Πειραιά και τον ιδιοκτήτη της, όσο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, τα 15 φυσικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός που είχαν σημαντικές θέσεις στο ποδόσφαιρο την τριετία 2012-2015.

Η Πρωτοδίκης Μαρία Σπανού, και είναι σημαντικό αυτό, δεν περιμένει την έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης της «Συμμορίας» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων από το οποίο δεν αναμένεται απόφαση πριν από τον Σεπτέμβριο, και στέλνει, μεταξύ άλλων, την ομάδα του Πειραιά και τον ιδιοκτήτη της, στο επόμενο στάδιο της πειθαρχικής διαδικασίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, στο δικαστικό της τμήμα, ως κατηγορούμενη πλέον, με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να αιωρείται πάνω από το κεφάλι τους.

Το SDNA την Πέμπτη 23/4, μάλιστα, αναφέρθηκε στο πρόσφατο δεδικασμένο της Ξάνθης στην υπόθεση της μετοχικής σύνθεσης, από το οποίο προκύπτει ότι τα πειθαρχικά όργανα δεν δεσμεύονται από τη διαδικασία της υπόθεσης στο ποινικό σκέλος, που είναι σε εξέλιξη. Εκεί όπου να σημειωθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα, ο Τάκης Φύσσας στην κατάθεση του, δεν πήρε λέξη πίσω απ’ όσα είχε καταθέσει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*