Η υποκρισία του Αυγενάκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Lefteris Avgenakis

Ήταν η χειρότερη συνέντευξη που έχω διαβάσει ποτέ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ένα στέλεχος πλέον που μιλάει σαν εκπρόσωπος συλλόγου. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Σε ραδιόφωνο της Κρήτης μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Προφανώς θα το έχει κανένας συγγενής του, αφού ήταν ένας από τους ωραίους μονόλογους αλά Κυρ Σάββα. Είδα και διαφήμιση της Nova μπαίνοντας, άρα υποθέτω πως ο συγκεκριμένος όμιλος θα μαζεύει το χρήμα στο νησί μέχρι να γονατίσουν οι υπόλοιποι και να παίξουν το παιχνίδι της αρεσκείας του Αυγενάκη. Από κάτω είδα και μια διαφήμιση του One οπότε εντάξει, κατάλαβαν και οι τυφλοί. 

Έχει πει όργια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως φέρνει λίγο του Κυρ Σάββα. Και του Καραπαπά. Κατ εμέ, είναι η χυδαιότερη συνέντευξη που διάβασα στη ζωή μου. Μία ξεκάθαρη σύνδεση πολιτικού με επιχειρηματία και τα συμφέροντά του, κόντρα στο προϊόν που θα έπρεπε να προστατέψει.

Μία χυδαιότητα που προσβάλει τη νοημοσύνη όλων όσων ζήσαμε τα 20 χρόνια αλητείας του ποδοσφαιρικού κατεστημένου και χαϊδεύει αυτούς που μας οδήγησαν για δύο δεκαετίες στη παράκρουση.

Αυτό που αδυνατώ να κατανοήσω είναι αν ο Αυγενάκης θέλει να καρφωθεί τόσο πολύ ή του ξεφεύγουν. Βέβαια σήμερα του ξέφυγαν καμία τριανταριά «πατάτες», άρα μάλλον αισθάνεται ατρόμητος. Και αυτό δεν τιμά σίγουρα την κυβέρνηση που θα πρέπει να τον αντικαταστήσει άμεσα γιατί για να πουλήσει εκδούλευση είναι ικανός να χωρίσει τη χώρα στα δύο.

Ας απαντήσω εγώ στον Αυγενάκη λοιπόν.  

Πρώτα απ όλα, δεν είναι τυχαίο το θέμα που άνοιξα με τους δανεικούς της προάλλες και ασχολήθηκα με αυτό και στο Total Football του OPEN. Είχα το ένστικτο πως το θέμα θα ανοίξει.

Υπενθύμισα λοιπόν πως ο ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος που ζήτησε να γίνουν οι β΄ομάδες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επένδυση των ακαδημιών, η εμπορικότητα της Σούπερ Λίγκ 2, η μετάβαση των παιδιών από το ποδόσφαιρο των ακαδημιών στο επαγγελματικό.

Ήρθε ο Αυγενάκης σήμερα να αφήσει υπονοούμενα για τον ΠΑΟΚ και τους δανεικούς όταν ομάδα της περιφέρειάς του διαλύθηκε επειδή είχε υπογεγραμμένα συμβόλαια με το φιλαράκι του. Να διαβάσει το μπλογκ μου λοιπόν για να μάθει πως σκεφτόμαστε εμείς. Και να τον ρωτήσω δημοσίως αν γνωρίζει για συμβόλαια… ελευθέρων παικτών, που δεν είναι και τόσο ελεύθεροι.

Ήρθε ο Αυγενάκης να μιλήσει για το ότι πάρθηκαν φανέλες από την ακαδημία του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη – δεν εξετάζω τι θα γινόταν αν κατεβάζαμε στον Πειραιά και το τοπικό του ομάδα ΠΑΟΚ Πειραιά – και δεν έκανε καμία αναφορά στα επεισόδια της Youthleague μεταξύ Ολυμπιακού και Μπάγερν και εννοείται καμία αναφορά στην υπόθεση Τζήλου τη στιγμή που βρισκόμαστε παραμονές του Ξάνθη – Ολυμπιακός.

Δεν επικροτώ τίποτα για να μη παρεξηγηθώ, απλά καταγράφω τι είπε και τι δεν είπε.

Η υποκρισία του κυρίου που εμφανίστηκε υπερασπιστής των θυτών στη περίπτωση της δολοφονίας του φιλάθλου του Εθνικού, του κυρίου που σύμφωνα με το ντοκουμέντο έκανε εξυπηρετήσεις σε ανθρώπους του υποκόσμου – εκβιαστές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Εδώ λοιπόν για να μη χάνουμε την ουσία, έχουμε ένα στέλεχος της κυβέρνησης που λειτουργεί λες και είναι στην υπηρεσία ενός συλλόγου. Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά υποθέσαμε πως θα σεβαστεί την όποια προσπάθεια κάνει το υπόλοιπο κομμάτι της κυβέρνησης.

Από την άλλη, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ΕΠΟ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός να σιωπούν με αυτό που συμβαίνει. Δεν ενοχλούνται;  

Θα αρχίσουν να μιλάνε ή θα κρυφτούν πάλι; Θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να αλλάξει έναν άνθρωπο που ανοιχτά εξυπηρετεί συμφέροντα ή θα αποδεχτούν πως συνομιλητής τους είναι ο Ολυμπιακός;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*