Μητσοτάκης για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών: Οι πολίτες επιβεβαίωσαν ξανά την εμπιστοσύνη τους στη Ν.Δ.

mitsotakis

Από τη δήλωση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών:

  • Ως προς το πολιτικό μήνυμα αυτής της κάλπης, οι πολίτες πιστεύω ότι επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στις επιλογές τις οποίες έκανε.
  • Από την πρώτη στιγμή, είχα πει ότι ειδικά στις εκλογές για τους 13 Περιφερειάρχες θα προσδώσουμε ένα σαφές πολιτικό στίγμα. Και πράγματι, κατ’ ελάχιστον επτά Περιφέρειες έχουν ήδη κριθεί υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στον πρώτο γύρο.
  • Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην πολύ σημαντική επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας με ποσοστό που φαίνεται να ξεπερνάει το 46%, αλλά και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό που φαίνεται ότι ξεπερνά το 60%. Να επισημάνω, επίσης, τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν Περιφερειάρχες σε περιοχές όπως η Δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος -πολύ πολύ υψηλότερα των κομματικών ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας.
  • Θέλω επίσης να επισημάνω το γεγονός ότι φαίνεται μόνο σε μια Περιφέρεια η αντιπολίτευση θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο και αυτό πιστεύω μας οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα.
  • Από εκεί και πέρα, το γαλάζιο του χάρτη των εκλογών αυτών πρέπει να είναι ένα γαλάζιο της δημιουργίας, ένα γαλάζιο της συνεχόμενης μάχης με την καθημερινότητα.
  • Να πω ότι ανεξαρτήτως της πολιτικής διάστασης που η Νέα Δημοκρατία έδωσε σε αυτές τις εκλογές, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με κάθε Περιφερειάρχη και με κάθε Δήμαρχο. Αυτό κάναμε εξάλλου και αυτά τα τέσσερα χρόνια, διότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Έχουμε προικήσει την αυτοδιοίκηση με σημαντικούς πόρους, πολλά σημαντικά έργα δρομολογούνται σε επίπεδο Περιφερειών αλλά και σε επίπεδο Δήμων. Αλλά, βέβαια, οι πολίτες ζητούν ταυτόχρονα και λογοδοσία και διαφάνεια. Και γι’ αυτό και αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βάζει ακριβώς αυτούς τους δείκτες αξιολόγησης στην καθημερινότητα των πολιτών. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με το καλό την επόμενη Κυριακή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*