Αυτογκόλ της κυβέρνησης με τα rapid tests

mitsotakis-ypoyrgiko

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, την ώρα που έχει εμφανιστεί ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος του ιού, η κυβέρνηση δείχνει για πρώτη φορά να χάνει τον ορθολογικό προσανατολισμό της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επέβαλε υποχρεωτικά rapid test και στους εμβολιασμένους, όπως οι υπουργοί του έλεγαν από χθες. Είναι προφανές ότι εκείνο που μέτρησε είναι το πολιτικό κόστος από τη δυσαρέσκεια των εμβολιασμένων πολιτών…

Ο ίδιος αιτιολόγησε την απόφαση του, λέγοντας ότι θα ήταν δύσκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή του μέτρου. Και μάλλον έχει δίκιο. Όμως, αυτό δεν το σκέφτηκαν στο μέγαρο Μαξίμου μία ημέρα πριν; Την προηγούμενη, Γιάννης Οικονόμου και Θάνος Πλεύρης επιχειρηματολογούσαν στα κανάλια υπέρ της επιβολής rapid test στους εμβολιασμένους. Και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν ότι η απόφαση είχε ληφθεί.

Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε αυτογκόλ. Και μάλιστα χωρίς καμία πίεση στο συγκεκριμένο θέμα από την αντιπολίτευση. Διότι το “μπρος πίσω” με τα rapid tests δείχνει ότι ότι αφενός οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς μελέτη σε βάθος και αφετέρου ότι τις παίρνουν πίσω, όταν δουν ότι οι πολίτες αντιδρούν. Ότι χειρότερο σε μία τόσο δυναμική κατάσταση, όπως η πανδημία.

Σημειωτέον, δε, ότι για όλα όσα συνέβησαν δεν υπήρξε εισήγηση της επιτροπής ειδικών. Ούτε επιβολής των rapid tests σε όλους. Ούτε άρση του μέτρου. Με άλλα λόγια, πάει περίπατο και το αφήγημα της κυβέρνησης ότι “λαμβάνουμε υπόψη μας τους ειδικούς”. Για πρώτη φορά μάλιστα, πλήτεται τόσο έκδηλα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*