Κρήτη: Κινητοποίηση αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις

Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Χανιά και στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στην καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης.

Ειδικότερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον Κόμβο Πανόρμου και με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στα Χανιά, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στον κόμβο των Μουρνιών και στην συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία πήγαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ όπου παρέδωσαν ψήφισμα ζητώντας να σταλεί στον πρόεδρο του Οργανισμού.

Στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο κάλεσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Αστερουσίων και στα Χανιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων.

Μεγάλες περικοπές

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ στην βασική ενίσχυση που δείχνει ότι αποτελεί εργαλείο για γρηγορότερο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών. Να δοθεί σε όλους τους δικαιούχους η προκαταβολή του τσεκ. Να αρθούν οι αδικίες που έχουν γίνει.

Επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι το σύνολο των επιδοτήσεων πρέπει να δοθεί σε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και παράγουν και όχι στους διάφορους κηφήνες, επιτήδειους, αγροτικές επιχειρήσεις κλπ που λυμαίνονται βασική ενίσχυση και συνδεδεμένες ενισχύσεις της ΚΑΠ. Να δίνονται όλες οι επιδοτήσεις με βάση την παραγωγή στα προϊόντα και τον αριθμό ζώων στην κτηνοτροφία».

Πηγή ΟΠΕΚΕΠΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*