Καρασμάνης: Στη Βουλή το ζήτημα ταχτοποίησης των ιδιοκτησιών σε περιοχές του νομού μας

karasmanis

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι του Νομού μας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ζητάει από τους αρμόδιους Υπουργούς, να φέρουν στην Βουλή σχετικό Νομοσχέδιο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ιδιότυπη ομηρία αυτών και να τακτοποιηθεί με ρεαλιστικό, κοινωνικό, δίκαιο και οριστικό τρόπο το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιοχών αυτών, υπέρ των κατοίκων.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
Σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικότερα δε στο Νομό Πέλλας, υπάρχουν πλήθος ακινήτων (οικόπεδα εντός ή εκτός σχεδίου), όπως στα Στρατόπεδα « ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ», «ΚΑΨΑΛΗ» στα Γιαννιτσά, καθώς επίσης στις περιοχές «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ» και «ΝΤΕΡΕ» στην Έδεσσα, τα οποία κατέχουν και νέμονται διανοία κυρίου κάτοικοι από δεκαετίες. Τα ακίνητα αυτά, ενόψει Κτηματολογίου, διεκδικούνται είτε από το Ελληνικό Δημόσιο είτε από άλλους φορείς Δημοσίου Δικαίου, ενώ ουδέποτε στο παρελθόν είχε εγερθεί οιαδήποτε διαμαρτυρία εναντίον τους. Επί των οικοπέδων αυτών οι κάτοικοι έχουν ανεγείρει οικοδομές, που αποτελούν την οικογενειακή τους στέγη και καταβάλλουν ανελλιπώς όλους τους φόρους και τα βάρη που τους αναλογούν.
Όπως γνωρίζω, έχει συνταχθεί από ετών (2005& 2014), ένα σχέδιο νόμου για την οριστική τακτοποίηση των περιπτώσεων αυτών, που λύνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο το πρόβλημα και συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην εθνική οικονομία.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί
Πότε προτίθενται να εισάγουν στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*