Καρασμάνης: Περιοδεία σε συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών

karasmanis exaplatanos

Αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα που είδε από κοντά ο Γιώργος Καρασμάνης, επισκεπτόμενος αυτές τις μέρες Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών, που σε προηγούμενα χρόνια έσφυζαν από δουλειά, ζωή και ενεργητικότητα.

Το αίτιο για την απογοητευτική απραξία, είναι κάτι παραπάνω από προφανές: Είναι ο αφανισμός της παραγωγής από τους παγετούς του Μάρτη και του Απρίλη, με συνέπεια ελάχιστες ποσότητες προϊόντων να έχουν όπως-όπως ¨διασωθεί¨ και να διακινούνται.

Και οι συνέπειες δραματικές και αναμενόμενες: Οι παραγωγοί σε απόγνωση, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού σε αναγκαστική αργία, και οι υποχρεώσεις να τρέχουν!

Ο πρώην Υπουργός δεσμεύτηκε ότι, θα ενημερώσει λεπτομερώς για την κατάσταση τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξή τους. Ενώ, παράλληλα, ο Γιώργος Καρασμάνης σε απ’ ευθείας επικοινωνία με τους αγρότες, τους ενημέρωσε για την απόφαση και του Πρωθυπουργού να στηριχθούν απόλυτα.

Πέραν αυτών, από τις 11 Ιουνίου στη συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη για το Φράγμα Αλμωπαίου, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημερώθηκε ότι ο Υπουργός έχει λάβει από τον Πρωθυπουργό εντολή να δώσει όσα χρήματα απαιτούνται και μάλιστα με εξατομικευμένες προκαταβολές. Εξέλιξη την οποία ο πρώην Υπουργός δεν έκρινε σκόπιμο να συμπεριλάβει τότε στο δελτίο που εξέδωσε, αλλά ενημέρωσε δια ζώσης φορείς και πολλούς αγρότες.

Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα των αποζημιώσεων για τις ζημιές από την πανδημία στο ¨όψιμο σταφύλι Έδεσσας¨, στους λωτούς και στο σταφύλι ¨σουπέριορ¨ της Κρύας Βρύσης. Και ήδη, το Γραφείο του πρώην Υπουργού είναι σε συνεχή επαφή με τα Γραφεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματέως, προκειμένου να συνταχθεί για τα προϊόντα αυτά φάκελος με όλα τα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο Γιώργος Καρασμάνης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*