Καρασμάνης: Πλήρης επιβεβαίωση για τα προεκλογικά πυροτεχνήματα ΣΥΡΙΖΑ προς τους ροδακινοπαραγωγούς

karasmanis2

Πλήρης – και με τον επισημότερο τρόπο – είναι η δικαίωση του Γιώργου Καρασμάνη που από τον Ιούλιο πριν τις εκλογές χαρακτήριζε τις εξαγγελίες και υποσχέσεις του τότε Υπουργού προς τους ροδακινοπαραγωγούς ως προεκλογικά πυροτεχνήματα!
Σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, αποκάλυψε ότι «δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο ούτε για αναδιάρθρωση της ροδακινοπαραγωγής, ούτε για ¨δωρεάν διανομή επιτραπέζιου ροδάκινου ροδάκινου¨ ούτε για ¨χυμοποίηση¨!
Ως προς το επίμονο αίτημα Καρασμάνη για ουσιαστική εισοδηματική στήριξη με στρεμματικές ενισχύσεις των ροδακινοπαραγωγών που έχουν υποστεί – και υφίστανται – τεράστιες ζημιές από το εμπάργκο και για την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματός τους, ο Υπουργός απάντησε ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια απραξίας, και πλέον δεν μπορεί να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στρεμματική ενίσχυση με κοινοτικά χρήματα.
Ωστόσο κατά την ομιλία του, δήλωσε ότι είναι ¨απολύτως ανοιχτός¨ στην αναζήτηση λύσεων, και αναφέρθηκε στα ¨de minimis¨ λέγοντας ότι δεν αντιμετωπίζουν το γενικότερο πρόβλημα της ροδακινοπαραγωγής αλλά, σε δύσκολες καταστάσεις είναι ένα αναγκαίο μέτρο ενίσχυσης των παραγωγών.
Ακόμη, μετά το πέρας της συζήτησης, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Γιώργο Καρασμάνη, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι είναι απολύτως θετικός στη χορήγηση εισοδηματικών ενισχύσεων μέσω ¨de minimis¨.
Αυτονόητο είναι ότι ο Γιώργος Καρασμάνης θα επανέλθει άμεσα και με συγκεκριμένες προτάσεις για ουσιαστική στήριξη των ροδακινοπαραγωγών και απεγκλωβισμό τους από τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*