Καρασμάνης: Ομιλία με προτάσεις για λύσεις σε φλέγοντα προβλήματα

Karasmanis-Giorgos

Για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που ¨καίνε¨ πολλούς συμπολίτες μας, μίλησε ο Γιώργος Καρασμάνης χθες στη Βουλή, με τεκμηριωμένα στοιχεία και επιχειρήματα, αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

· Ανέδειξε τις δυσλειτουργίες από την – λανθασμένη και αποδεδειγμένα αναποτελεσματική – συγχώνευση των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και κατέδειξε ως επιβεβλημένη την αυτόνομη λειτουργία τους.

· Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική τη διάταξη που παρατείνει επί ένα χρόνο τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

· Αναφέρθηκε στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και επέστησε την προσοχή στις ουσιαστικές προτάσεις του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Γονιμότητας και Στειρότητας καθηγητή Γιώργου Πάντου.

· Πρότεινε οι ζημιές από τις υπερβολικές άκυρες βροχοπτώσεις, με διάταξη στη Βουλή να χακτηριστούν άμεσες, ώστε οι ροδακινοπαραγωγοί που έχασαν τη σοδειά τους από αυτές να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

· Εκτίμησε ότι ο ΕΛΓΑ ¨μπαίνει στη σωστή κατεύθυνση¨ με την Τροπολογία του ΥΠΑΑΤ που ανεβάζει στο 100% το ποσοστό της αποζημίωσης, και παρέχει τη δυνατότητα προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες από τη θεομηνία ¨ΙΑΝΟΣ¨ – ζητώντας παράλληλα, αυτό να ισχύσει μόνιμα και για όλους τους παραγωγούς της χώρας. Όπως επίσης, ως ιδιαίτερα θετική εκτίμησε την απόφαση του Πρωθυπουργού να ενισχυθούν φέτος τα έσοδα του ΕΛΓΑ με 35 εκατομμύρια, καθώς και το γεγονός ότι, με την ίδια τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, δίδονται στον Οργανισμό αναδρομικά άλλα 70 εκατομμύρια για τα έτη 2018 και 2019.

· Ζήτησε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς Μαρτίου – Απριλίου για τις ζημιές σε: πρώιμες και μεσοπρώιμες ποικιλίες κερασιών, σε επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα.

· Επίσης να αποζημιωθούν τα επιτραπέζια σταφύλια που χτυπήθηκαν από τις βροχές, αλλά και οι αμπελουργοί της ποικιλίας ¨όψιμο Έδεσσας¨ οι οποίοι, λόγω της πανδημίας και των αναγκαστικών μέτρων, δεν μπόρεσαν να διαθέσουν τη σοδειά τους.

· Ακόμη, να δοθούν πραγματικές αποζημιώσεις και στους παραγωγούς λαϊκών αγορών που επίσης έχουν πληγεί καίρια από τις επιπτώσεις του covid ΄19.

· Χαρακτήρισε τέλος εξοργιστικό και απαράδεκτο, να εξαιρούνται από αποζημιώσεις πληγέντες παραγωγοί που – εν μέσω των δραματικών συνθηκών της πανδημίας – είτε δεν μπόρεσαν να υποβάλουν δηλώσεις, είτε αυτές ¨χάθηκαν¨ χωρίς καμιά δική τους υπαιτιότητα, και κατέστησε ως απόλυτα επιβεβλημένο να δοθεί στο ζήτημα αυτό άμεση λύση.
Ακολουθεί το video με την ομιλία του πρώην Υπουργού:

https://www.facebook.com/karasmanisgeorgios/videos/959768177841273/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*