Καρασμάνης: Κοντά στους χαλαζόπληκτους παραγωγούς των Αθύρων. Ο φετινός «εφιάλτης» για το Νομό μας, δεν φαίνεται να έχει τελειωμό!

karasmanis exaplatanos

Ακόμη μία σφοδρή χαλαζόπτωση, αυτή τη φορά σε συνδυασμό με καταρρακτώδη νεροποντή, χτύπησε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου το Αγρόκτημα των Αθύρων.

Ο Γιώργος Καρασμάνης από τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης, έσπευσε επιτόπου για να διαπιστώσει τις πολύ μεγάλες ζημιές σε καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες, πιπεριές, ροδιές, βαμβακοφυτείες, καλαμπόκια, σιτηρά, ηλίανθους…. , με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση για τους χαμένους κόπους μιας χρονιάς, και την επίσης χαμένη ελπίδα για εισόδημα.
Ο πρώην Υπουργός διαβεβαίωσε τους καλλιεργητές ότι είναι στο πλευρό τους. Και καλεί τη ηγεσία του Υπουργείου να δώσει εντολή να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες (επισημάνσεις, εκτιμήσεις) – ιδιαίτερα για τους παραγωγούς των προϊόντων που ¨χτυπήθηκαν¨ από τη θεομηνία στο στάδιο της συγκομιδής – και οι άνθρωποι να αποζημιωθούν στο πραγματικό ύψος της ζημιάς που υπέστησαν.

Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης, καλεί για ακόμη μια φορά τον Υπουργό, να δώσει εντολή για περισσότερες πτήσεις εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, χωρίς καμιά φειδώ στη χρήση φυσιγγίων, ώστε να υπάρξει επαρκής θωράκιση της παραγωγής και να σταματήσει επιτέλους το κακό!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*