Δάσκαλοι για Κεραμέως: Μας είπε ψέματα, μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι ανοίγουν τα σχολεία

kerameos

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των γονέων ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών οι οποίοι θέλουν ένα καλύτερο πλαίσιο από αυτό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας καθώς επιφυλάσσονται για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Ο Γιώργος Τρούλης, αντιπρόεδρος διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδος είπε μιλώντας στο Open TV, ότι «δυστυχώς η κυρία Κεραμέως είπε ψέματα για ακόμη μία φορά» αναφερόμενος σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε χθες, Δευτέρα, κατά την παρουσίαση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την επανέναρξη των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, αναφορικά με το αν υπήρξε συνεννόηση με τους δασκάλους για το όλο θέμα.

«Είπε ότι υπήρχε επικοινωνία. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Ζητήσαμε συνάντηση με το υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπήρξε καμία απάντηση, ενώ με το υπ. Παιδείας έγινε μια συζήτηση εν μέσω της πανδημίας, όπου ουσιαστικά μας είπαν ότι όταν είναι να ανοίξουν τα σχολεία θα συζητούσαμε. Δεν έγινε ποτέ συνάντηση και προγραμματίστηκε για σήμερα μια συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, την κα Ζαχαράκη, υπό το βάρος της πίεσης μετά τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού. Εμείς τα μάθαμε από τα μέσα ενημέρωση. Το έχει συνηθίσει η κα Κεραμέως να μην κάνει συζήτηση. Βάζουμε πολλά στο τραπέζι. Ολες οι καθαρίστριες έχουν πάει από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Πώς θα επιβάλουμε τους κανόνες σε μικρά παιδιά; Πώς θα μεταφερθούν τα μικρά παιδιά στα σχολεία;»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*