Απάντηση Τσίπρα, στο ερώτημα Μητσοτάκη: «Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν διαχειριζόταν την πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ»;

tsipras

Απάντηση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα Μητσοτάκη: «Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν διαχειριζόταν την πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ»;

Δε θα υπήρχε υπουργός να βρίζει τους Έλληνες πολίτες που κάθονται σπίτι τους και δεν έχουν εισόδημα ότι θα γίνουν 300 κιλά.

Δε θα υπήρχε υπουργός να στήνει δουλίτσες, δεν θα ανέβαινε από τα 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ η τιμή της κλίνης στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Δε θα πήγαιναν 30 εκατ. ευρώ για τεστ στους ιδιώτες αλλά στα δημόσια ιδρύματα.

Δε θα είχαμε υπουργό σαν τον κ. Βρούτση να κάνει δουλειές με κέντρα κατάρτισης και να εξευτελίζει επιστήμονες.

Θα είχαμε σταθεί δίπλα σε όλους και σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον γιατί δε θα έχουν εισόδημα.

Θα επιδοτούσαμε την εργασία, θα δίναμε τη δυνατότητα να στηριχτεί η οικονομία από το μαξιλάρι που δημιουργήσαμε από τις θυσίες του ελληνικού λαού για μία ώρα ανάγκης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει αναγνωρίσει τίποτα για τις ευθύνες της παράταξή του όχι μόνο για την περίοδο της μεγάλης ύφεσης, το 25% ΑΕΠ χάθηκε την περίοδο 2010 – 2014, αλλά και για πριν, όταν αφήσατε τη χώρα με ένα έλλειμμα πάνω από 30 δισ. ευρώ. Όχι μόνο δεν αναγνωρίζετε τις δικές σας ευθύνες αλλά και με τρόπο εξόφθαλμα προκλητικό, προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε τη στάση των Ελλήνων πολιτών και των κομμάτων που έβαλαν την πλάτη για να βγούμε από την πανδημία, προκειμένου να εμφανιστείτε ως τροπαιούχος, ότι χάρη σε εσάς έγιναν αυτά».

«Ότι οφείλουμε τη ζωή σε εσάς, να σας ανάψουμε κανένα κερί και να σας κάνουμε τάμα να σας έχει καλά η Παναγία. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα, δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση ηγέτη να προσπαθεί με προκλητικό τρόπο να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι κρίσιμα τα ζητήματα της επόμενης μέρας. «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έβαλε πλάτη γνωρίζει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη μέρα, που αφορά τη ζωή τους, την εργασία τους, το εισόδημά τους. Ανέμενα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία σας, είχατε εξαγγείλει ότι θα κάνατε ανακοινώσεις σε κρίσιμα ζητήματα, ότι θα περιγράφατε την επόμενη μέρα. Δεν ακούσαμε κάτι που να μας κάνει πιο αισιόδοξους σήμερα. Τίποτα συγκεκριμένο».

«Μας είπατε απλά ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη. Δεν είστε οικονομικός σχολιαστής, είστε ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να εκτιμήσει ποια θα είναι αυτή η ύφεση και να πάρει μέτρα ώστε να μην είναι μεγάλη αυτή. Η ύφεση που θα μας χτυπήσει θα είναι τεράστια επειδή δεν υιοθετείτε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα κρατήσει ζωντανή την πραγματική οικονομία, που θα κρατήσει σε λειτουργία τη μηχανή μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει πιο εύκολα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*