Τζάκρη: Παραβρέθηκα στην διαμαρτυρία για το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Έδεσσας

tzakri

Σήμερα παραβρέθηκα στην διαμαρτυρία για το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Έδεσσας που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των Νοσοκομειακών Γιατρών που γνωρίζουν, από πρώτο χέρι, ότι η απόφαση αυτή αποτελεί στρατηγικό πλήγμα για το Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Με αυτή την απόφαση δεν θίγεται μόνο η ασφαλής περίθαλψη και η αντιμετώπιση των οξέων περιστατικών, αλλά και η προγραμματισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων και επεμβάσεων έχει ως προϋπόθεση ασφαλείας την υποστήριξη της ΜΕΘ. Τέλος αποτελεί σοβαρή επιβάρυνση για το μειωμένο δυναμικό του Νοσοκομείου της Έδεσσας, αφού κάθε διακομιδή προυποθέτει την συμμετοχή αρκετών εργαζομένων για αρκετό χρόνο, εργατοώρες που προφανώς θα λείψουν από τους υπόλοιπους ασθενείς.

Αν και ολοφάνερα η ενέργεια αυτή είναι από μακρού σχεδιασμένη και αποτελεί τον προπομπό ευρύτερων συναιρέσεων και συγχωνεύσεων.

Αν και έχω προειδοποιήσει από τον Ιούλιο και έχω εγκαλέσει τους τοπικούς υπευθύνους (Υπεάρχη, Διοικήσεις Νοσοκομείων ) και έχω καλέσει σε επαγρύπνηση το εντόπιο πολιτικό προσωπικό, προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο πλήγμα.

Αν και προκλήθηκε αναλυτική συζήτηση στην Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτησή μου στον κ. Πλεύρη, παρόλα αυτά η ΝΔ, σε όλες τις ποικιλόμορφες εκδοχές της (αυτοδιοικητική, κοινοβουλευτική, κομματική) επέλεξε και πάλι να απουσιάζει!Γεννάται πλέον το ερώτημα αν στην κλίμακα των αξιών της προτάσσεται το κομματικό όφελος ή η υγεία των πολιτών της Πέλλας.

Καλώ τους πολίτες της Πέλλας, δεδομένης και της συνεχούς επιδείνωσης της πανδημίας, σε διαρκή αγώνα γιατί η απειλή αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του καθένα και της καθεμίας από εμάς στην περιοχή.

Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο ίδιος ή η οικογένειά του δεν θα είναι τα θύματα αυτής της απαράδεκτης ενέργειας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*