«Βατερλό» η πρώτη ημέρα ανοίγματος της εστίασης

estiasi

«Καμπανάκι» για λουκέτα επιχειρήσεων και απολύσεις, από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ. Υποστηρίζει ότι το τζίρος στα εστιατόρια χθες ήταν μειωμένος κατά 95% και στα καφέ 50% χαμηλότερα από μια προ πανδημίας ημέρα.

Στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων κατά την ακρόαση φορέων στη Βουλή, όπου συζητείται μία ακόμα ΠΝΠ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σημείωσε πως η κατάσταση στην αγορά παραμένει δύσκολη και ανέφερε χαρακτηριστικά πως στο εμπόριο, στο 87% των επιχειρήσεων υπάρχει μια μείωση του κύκλου εργασιών κατά 50%.

Όπως είπε, στην εστίαση την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τα αποτελέσματα ήταν δραματικά και ο κύκλος εργασιών ήταν κάτω έως και 95%. Στον καφέ ήταν περίπου στο 50% μιας ημέρας πριν από την κρίση της πανδημίας. Παράλληλα σημείωσε πως το γεγονός ότι τα μέτρα έρχονται ανά εβδομάδα δημιουργεί πρόβλημα καθώς οι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν. Μεταξύ άλλων χτύπησε καμπανάκι για την εστίαση, λέγοντας πως η μία στις τρεις επιχειρήσεις μπορεί να κλείσει. 

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε πως ταξιδεύουμε σε αχαρτογράφητα νερά, τονίζοντας ωστόσο πως δεν είναι δυνατόν να μη χαράξουμε τη ρότα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αγορά εργασίας, χτυπώντας καμπανάκι για το ενδεχόμενο ενός κύματος απολύσεων.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*