Υπό πλήρη αποκλεισμό τελεί η Γάζα, εν αναμονή της εισβολής των ισραηλινών δυνάμεων

Υπό πλήρη αποκλεισμό τελεί η Γάζα, εν αναμονή της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ, το οποίο δηλώνει ότι η περιοχή θα παραμείνει «χωρίς ρεύμα, νερό και καύσιμα μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι». Οι νεκροί σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχουν ξεπεράσει τους 2.400, με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται για έκτη ημέρα. Στο Τελ Αβίβ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έχει σειρά συναντήσεων.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι τα τρόφιμα και το νερό τελειώνουν στη Γάζα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) προειδοποίησε ότι οι κρίσιμες προμήθειες εξαντλούνται επικίνδυνα στη Λωρίδα της Γάζας αφού το Ισραήλ επέβαλε ολοκληρωτικό αποκλεισμό στην περιοχή. «Είναι μια τρομερή κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας που βλέπουμε να εξελίσσεται με τα τρόφιμα και το νερό να είναι περιορισμένα και γρήγορα να εξαντλούνται», δήλωσε ο Μπράιαν Λάντερ, αναπληρωτής επικεφαλής έκτακτης ανάγκης στο WFP.

Βίντεο με ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

«Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη των IDF επιτέθηκαν σε σειρά στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», σημειώνει ο στρατός του Ισραήλ. Και αναφέρει ότι σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς και μια ομάδα επιχειρηματιών που έμειναν μαζί του και συμμετείχαν στην τρομοκρατία κατά του κράτους του Ισραήλ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*