Υπ. Υγείας Ισραήλ: «Θέμα χρόνου η τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19»

pfizer

Το Ισραήλ προετοιμάζεται ήδη για να εξασφαλίσει ότι θα έχει επαρκείς ποσότητες εμβολίων ώστε να χορηγήσει μια τέταρτη δόση κατά της Covid-19, αν αυτό απαιτηθεί, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας Nachman Ash.

«Δεν ξέρω πότε θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται να είναι σε έξι μήνες όπως τώρα και ότι η τρίτη δόση θα κρατήσει περισσότερο», δήλωσε σε ισραηλινό ραδιόφωνο.

«Αν το εμβόλιο κρατά ένα χρόνο, θα είμαστε ευχαριστημένοι… σε κάθε περίπτωση, δεν θα κρατά πολλά χρόνια ακόμα και η τονωτική δόση και θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε από καιρό σε καιρό. Ελπίζω να είναι κάθε χρόνο ή και περισσότερο».

Οι ειδικοί στη χώρα εξετάζουν το θέμα της τέταρτης δόσης ήδη από τον Σεπτέμβριο, λίγο μετά την εκκίνηση της χορήγησης τρίτης δόσης. Η εκτίμηση του Ash έρχεται τη στιγμή που το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό μόλυνσης κινείται πάνω από το 1%, δείγμα ότι θα μπορούσε να έρχεται νέο κύμα πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι η χώρα ήταν η πρώτη στον κόσμο που έκανε υποχρεωτική την τρίτη δόση σε όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών, προκειμένου να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η διαδικασία ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα το υπουργείο προέτρεψε τα παιδιά άνω των 12 ετών να κάνουν αναμνηστική δόση.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί αποκλειστικά το εμβόλιο της Pfizer.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*