Τζάκρη: Υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και ανορθόδοξη αναδιάρθρωση τα 3 χαρακτηριστικά του νέου Οργανισμού του Υπ. Εξωτερικών

tzakri pella vouli

Υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και ανορθόδοξη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών είναι τα τρία χαρακτηριστικά του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών»

Τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια, επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς Αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας»

Ο κ. Δένδιας ωσάν Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου μας παρουσίασε τις θέσεις του για το Υπουργείο Εξωτερικών και την τουρκική προκλητικότητα

Μετά το «Ορούτς Ρέις» που μας απασχόλησε όλη την καλοκαιρινή περίοδο, το «Τσεσμέ», «κόβει βόλτες» στο Αιγαίο, μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Αλοννήσου και εσείς απλά παρακολουθείτε «ανέμελοι».

Η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεκινήσει την αεροναυτική, μεγάλης κλίμακας άσκηση, «Γαλάζια Πατρίδα» με πάνω από 80 τουρκικά πλοία στο Αιγαίο. Μάλιστα η παράνομη τουρκική navtex εκδόθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο υποτίθεται ότι οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί σε προσπάθειες για την μείωση των εντάσεων και την ενίσχυση των διπλωματικών επαφών.

Κύριε Δένδια τι συμβαίνει τελικά στο Αιγαίο; Ακούσαμε τον Τούρκο Πρόεδρο να παραληρεί μετά τη « Γαλάζια Πατρίδα» για τη «Θάλασσα των Νησιών». Ακούσαμε για την πρόθεση της γείτονος να στήσει τεχνητά νησιά.

Η ελληνική Κυβέρνηση, από την άλλη, δεν αντιτάχθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας όπως και όσο έπρεπε. Και μη μου πείτε ότι έκανε διάβημα το Υπουργείο Εξωτερικών. Πως δεν τους μαλώσαμε και μέσα από το twiter; Αυτό το τελευταίο μάλιστα θα μπορούσε να εμφανιστεί και ως μεγάλη εθνική νίκη, αν ο κύριος Μητσοτάκης δώσει λίγα λεφτά ακόμη στα κανάλια.

Είναι διπλωματική αποτυχία της χώρας μας το γεγονός ότι η ΕΕ δεν προβαίνει σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αλλά τουναντίον κυρώσεις αποφασίζονται εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας κα μάλιστα με την ελληνική στήριξη.

Το νομοσχέδιο έχει κι άλλα αρνητικά όπως το ογκώδες μέγεθος του, την ανορθόδοξη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Η επιχειρούμενη διοικητική διάρθρωση της νέας Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας που θα αποτελέσει την Οικονομική Διπλωματία θα αποδυναμώσει τη Γενική Γραμματεία Απόδημου ελληνισμού δια της συγχώνευσης της με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας.

Για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, παρά το θετικό βήμα της επανεργοποίησης του, θεωρώ ότι απαιτείται περαιτέρω διαβούλευση για την επιτυχή λειτουργία του.

https://www.facebook.com/TheodoraTzakri/videos/1100305390478411

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*