Τζάκρη: Το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Γιαννιτσών προορίζεται να υπηρετήσει την κοινωνία

Άμεση εκκίνηση των εργασιών συντήρησης και επισκευής του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου Γιαννιτσών για την επανάχρησή του ως Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ2).

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εκκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου Γιαννιτσών από τον ανάδοχο του έργου, την εταιρεία «ΑΤΡΑΚΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», στην οποία κατακυρώθηκε το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, με την απόφαση 835/22-7-2019 του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γεωργίου Κίρκου, που ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού που διενεργήθηκε από την 3ηΥΠΕ την 20η-6-2019, με σκοπό την αξιοποίηση και επανάχρηση του ως Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ2), εντός της οποίας θα λειτουργήσουν ιατρεία στις ειδικότητες της Παιδιατρικής και της Γενικής Ιατρικής/Παθολογίας.

Η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και της 3ης ΥΠΕ υπογράφηκε στο τέλος Αυγούστου και ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης και επισκευής είναι 60 ημέρες από την υπογραφή της.
Στόχος της ίδρυσης της νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ 2) που θα λειτουργήσει εντός του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου Γιαννιτσών, ήτοι ενός κτηρίου που βρίσκεται σε προνομιακή θέση (πεζόδρομος Γιαννιτσών) και είναι άμεσα προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες του Δήμου Πέλλας, καθώς βρίσκεται σε συγκοινωνιακή σύνδεση με όλους του οικισμούς του Δήμου, είναι η αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών από περιστατικά που χρήζουν μόνο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ώστε το Νοσοκομείο να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των περιστατικών της Β’ βάθμιας περίθαλψης (νοσηλεία).

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την πλήρωση των θέσεων των γιατρών στις ειδικότητες της Παιδιατρικής και της Γενικής Ιατρικής / Παθολογίας βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται από την 3η ΥΠΕ.

Η κυρία Τζάκρη ενόψει της έναρξης των εργασιών συντήρησης και επισκευής δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν θα μπορούσε ποτέ ένα τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να έχει άλλο σκοπό πέρα από το να υπηρετεί τη δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον. Αισθάνομαι υπερήφανη γιατί αντιστάθηκα στην αλλοίωση του χαρακτήρα του κτιρίου και μετά από μια εργώδη προσπάθεια είμαι σε θέση να ανακοινώσω την έναρξη των εργασιών συντήρησης και επισκευής του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου Γιαννιτσών με σκοπό την επανάχρησή του ως ΤΟ.Μ.Υ και τη στράτευσή του στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας».-

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*