Τζάκρη: Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel

tzakri kontra

Από την τοποθέτησή της Θεοδώρας Τζάκρη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel:

Για τον κύριο Πολάκη έχουμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δίωξης. Είχε δεσμευθεί η ΝΔ, για αυτό, άλλωστε, απειλώντας τον με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της. Ζούμε το πρωτοφανές να αίρεται η ασυλία του κυρίου Πολάκη για κάτι που συνέπεσε χρονικά με την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων και για το οποίο δεν συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, άρα παραπέμπεται στην τακτική δικαιοσύνη ως απλός βουλευτής. Αυτό είναι όχι μόνο μια πράξη ρεβανσισμού αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα προς όλα τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ικανή να παραβεί ακόμη και το Σύνταγμα για όλες τις περιπτώσεις που γίνουν ενοχλητικοί.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του πολιτισμένου κόσμου η δικαιοσύνη στρέφεται εναντίον κάποιου που «συνέλαβε» κάποιον για τον οποίο έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα. Αν δεν ήταν θεσμικά επικίνδυνο θα ήταν απλά φαιδρό. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος ο κύριος Πολάκης: « σιγά μην κλάψουμε, σιγά μην φοβηθούμε». Το πικρό ποτήρι της αλήθειας και το ξεγύμνωμα της πολιτικής τους θα το υποστούν μέχρι τέλους. Ο καιρός που κράτος και παρακράτος εξόντωνε τους πολιτικούς τους αντιπάλους κατά παράβαση του νόμου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Για την αποφυλάκιση Κορκονέα δεν ευθύνεται, ούτε κατά διάνοια, ο Ποινικός Κώδικας. Τόσο σε τον προηγούμενο, όσο και στον παρόντα ΠΚ, προβλέπεται πως η λήψη υπόψη πιθανού ελαφρυντικού είναι στην κυριαρχική κρίση του Δικαστηρίου της ουσίας. Οι δικαστές αν δεν ήθελαν μπορούσαν να μην το χορηγήσουν. Είναι τραγικό και φοβάμαι ότι δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο. Το δόγμα «νόμος και τάξη» έτσι όπως πάει να το εφαρμόσει η ΝΔ μόνο σε ένα φαύλο κύκλο βίας μπορεί να οδηγήσει.

• Με την απόφαση αυτή τραυματίζεται θανάσιμα το “περί δικαίου αίσθημα” της κοινωνίας. Για να χρησιμοποιήσω και την φράση ενός παλιού εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την απόφαση αυτή «ετρώθη η δικαιοσύνη εν τη καρδία αυτής».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*