Καρασμάνης: Τακτοποιούνται άμεσα οι επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, ΑμΕΑ κλπ)

karasmanis

Συνάντηση το πρωί της Τετάρτης με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε ο Γιώργος Καρασμάνης, με αντικείμενο το γνωστό πρόβλημα με τον διορισμό των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις ¨ειδικές κατηγορίες¨ προσλήψεων στο Δημόσιο. Θέμα για το οποίο ο Βουλευτής είχε προ διημέρου καταθέσει και τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να δοθεί τέλος στον ¨γολγοθά¨ αυτών των ανθρώπων.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι το ζήτημα αυτό τακτοποιείται άμεσα – εντός της επόμενης εβδομάδας– οπότε και θα ψηφιστεί μαζί με δικής του αρμοδιότητας Νομοσχέδιο στο οποίο θα διευκρινίζεται ότι, για τους επιτυχόντες των ειδικών κατηγοριών, κατά την πρόσληψή τους θα ισχύει το καθεστώς για την δική τους ή την οικογενειακή τους κατάσταση, που ίσχυε κατά την ημερομηνία της αίτησής τους.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, έθεσε ακόμη στον Υπουργό το ζήτημα των ανυπολόγιστων ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία – τυφώνα της 10ης Ιουλίου, όχι μόνον στην αγροτική παραγωγή, αλλά και σε υποδομές δημόσιες και ιδιωτικές, όπως δρόμους, κιόσκια, στέγες, εγκαταστάσεις κλπ ενώ, όπως του επισήμανε, από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Μάλιστα, του έδωσε και το Δελτίο Τύπου που ο πρώην Υπουργός είχε εκδώσει την επομένη (11/7), με το ο οποίο γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να συναντηθεί άμεσα με τον κ. Θεοδωρικάκο και να του ζητήσει κονδύλια από το Πρόγραμμα για την αποκατάσταση ζημιών από Φυσικές Καταστροφές.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα, και αφού οι Δήμαρχοι των περιοχών που χτυπήθηκαν στείλουν τεκμηριωμένο φάκελο με όλα τα στοιχεία, ώστε να εκταμιευθούν τάχιστα τα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*