Τζάκρη: Στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Έδεσσα, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Έδεσσα, αναφέρθηκα στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημιουργία νέων, υγειών συνθηκών στην αγορά που αγωνίζεται να επιβιώσει και να αμυνθεί απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης.
Όσο και αν προσπαθεί το σύστημα των ΜΜΕ της χώρας να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για το επιχειρείν, γνωρίζουμε όλοι, πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Η Ελλάδα βαδίζει με έλλειμμα 20 δις ευρώ στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, η όποια μείωση φορολογικών συντελεστών αποτελεί κλάσμα της συνολικής αύξησης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και του κόστους ζωής και την ίδια στιγμή η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα είναι πρακτικά ανέφικτη για το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει άμεσα:
Στην άμεση μετάταξη 120 βασικών αγαθών στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στην ΕΕ.
Στην άμεση και καθολική ρύθμιση του συνόλου των χρεών προς της εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις, διαγραφή τόκων και των προσαυξήσεων και μέρους ακόμα και της βασική οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στη νομοθέτηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού προκειμένου οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι επιχειρηματίες να συναλλάσσονται απρόσκοπτα με τους προμηθευτές τους το δημόσιο τον ΕΦΚΑ και τις Τράπεζες.
Επιπλέον, διαγράφουμε το σύνολο των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας!
Προχωράμε άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και στην συνέχεια με νόμο στην πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης με δίκαια κριτήρια για όλους.
Νομοθετούμε αφορολόγητο 10.000 ευρώ για όλους.
Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος!
Προχωρούμε στην ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, παρέχοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ουσιαστική ενίσχυση και χαμηλότοκη υποστήριξη.
Προχωρούμε σε άσκηση ισχυρής δημόσιας παρέμβασης ώστε να αντιμετωπίσουμε το γιγαντιαίο πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα μέσω της οποίας αναδιαρθρώνουμε τα δανειακά χαρτοφυλάκια και ενισχύουμε την επενδυτική δραστηριότητα με χαμηλότοκο και βιώσιμο δανεισμό.
Τέλος, προχωρούμε στην ανάκτηση του δημόσιου πυλώνα της αγοράς ενέργειας και στην επιβολή πλαφόν 5 % στα κέρδη των παρόχων της ενέργειας.
Τη μεσαία τάξη θα την ανοικοδομήσουμε μέρα με την μέρα, μετά τις 21 Μαΐου, η οποία παρότι βγήκαμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και με την δική της στήριξη παραδώσαμε τη χώρα με 37 δις ταμείο, δεν απόλαυσε καμία ανταπόδοση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*