Τζάκρη: Πλήρης δικαίωση. Εγκρίθηκε σήμερα το έργο της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας

tzakri promahous

Εγκρίθηκε σήμερα από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το έργο της κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας​

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Γραμματείας ΣΔΙΤ για την ένταξη του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας στον κατάλογο χρηματοδότησης των έργων ΣΔΙΤ, ο φάκελος εξετάστηκε από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η οποία ενέκρινε την κατασκευή του έργου σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.​

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της κατασκευής του έργου για τα 2 χρόνια κατασκευής μαζί με τη συντήρηση για 28 χρόνια ανέρχεται σε 20.900.000.

Πρόκειται για κατασκευή κτιρίου συνολικής δομημένης επιφάνειας 5.145 τ.μ. (τριώροφο κτίριο με υπόγειο και ημιυπαίθριους χώρους) και ακάλυπτο περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 1.282 τ.μ. που θα ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 2.137 τ.μ.​Τώρα, αφού εντάχθηκε στα ΣΔΙΤ, θα ακολουθήσει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον διαγωνισμό και αμέσως έπεται η Β΄ Φάση και πιο συγκεκριμένα η φάση Β1 (ανταγωνιστικός διάλογος) και η φάση Β2 (κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών) κατά την οποία θα αναδειχθεί ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης. Εκτιμάται ότι σε 1,5 χρόνο θα αναδειχθεί ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης (ανάδοχος του έργου).

Μετά από πολυετή αγώνα, συστηματική διεκδίκηση και υπερπήδηση όλων των γραφειοκρατικών και πολιτικών εμποδίων ένα έργο – απάντηση στο αίτημα της κοινωνίας και του νομικού κόσμου της Πέλλας έφτασε επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης στην έναρξη της υλοποίησής του. Αυτή είναι και η υγιής πλευρά της δημοκρατίας. Έργα που ξεκινούν και ωριμάζουν να συνεχίζουν και να ολοκληρώνονται, ανεξαρτήτως κυβερνητικής περιόδου κατά την οποία ξεκίνησαν.

Εκφράζω τις ευχαριστίες προς τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι την τελευταία πενταετία συνέδραμαν εποικοδομητικά στην προώθηση και ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου.

Θα συνεχίσω να το παρακολουθώ και να παρεμβαίνω, πάντα αποσκοπώντας στην απρόσκοπτη εξέλιξή του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*