Απάντηση Θεμιστοκλέους στην Τζάκρη «Καμία αναστολή χειρουργείων στο νοσοκομείο της Έδεσσας, απλά η μια αναισθησιολόγος είναι σε αναρρωτική άδεια»!!!

nosokomeio_edessa
Η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους στην Επίκαιρη Ερώτηση μου: «Καμία αναστολή χειρουργείων στο νοσοκομείο της Έδεσσας, απλά η μια αναισθησιολόγος είναι σε αναρρωτική άδεια»!
Σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2023, συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτησή μου σχετικά με τη «Διακοπή διενέργειας τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο της Έδεσσας».
Προσπάθησα να μεταφέρω τις συνθήκες απόλυτης διάλυσης των δημόσιων υγειονομικών δομών στην Πέλλα λόγω της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, συνθήκες επικίνδυνες για τους πολίτες της περιοχής.
Ζήτησα να υπάρξουν κίνητρα, προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και ισχυρή χρηματοδότηση του ΕΣΥ προκειμένου οι προκηρύξεις για προσλήψεις να μην αποβαίνουν άγονες.
Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η επαρκής στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας αλλά η τοποθέτηση κομματικών φίλων στις υψηλόβαθμες δημόσιες θέσεις και η δημιουργία ιατρικού προσωπικού πολλών ταχυτήτων με το πρόγραμμα επαναπατρισμού ιατρών από Κύπρο και Μ. Βρετανία (με μισθούς μέχρι και 150.000€/ έτος και μειωμένη φορολογία).
Δεν είναι λύσεις οι εμβαλωματικές πρακτικές που ακολουθούνται με μετακινήσεις ιατρών από και προς άλλες μονάδες υγείας στην λογική των «εντέλεσθαι» και ο κανιβαλισμός του ενός νοσοκομείου προς όφελος του άλλου για προσωρινή κάλυψη αναγκών, που στην οδηγούν σε υποβάθμιση και ακύρωση ενός γενικού νοσοκομείου όπως αυτό της Έδεσσας.
Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, ο Υφυπουργός κ. Θεμιστοκλέους δεν απάντησε σε κανένα ζήτημα από αυτά που έθεσα και κυρίως δεν απάντησε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να στελεχώσει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Περιοριζόμενος σε μια «ξύλινη σύγκριση» για το τι συνέβαινε το 2019 σε σχέση με σήμερα σημείωσε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Έδεσσας είναι πολύ καλύτερη σήμερα, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι καμία αναστολή χειρουργείων δεν συμβαίνει στο νοσοκομείο της Έδεσσας και ότι απλά η μια εκ των τριών αναισθησιολόγων του νοσοκομείου που λείπει είναι σε αναρρωτική άδεια!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*