Τζάκρη: Η Κυβέρνηση νομοθετεί την καθολική πτώχευση και την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων

theodora-tzakri

Το συζητούμενο νομοσχέδιο για την καθολική πτώχευση και την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων θα στιγματίσει, ιστορικά και ανεξίτηλα, αυτήν την Κυβέρνηση, για την απρόκλητη επίθεσή μας, σε βάρος μας καταβασανισμένης κοινωνίας μας.

Πρόκειται για ένα εκτός τόπου και χρόνου, βάρβαρο και κοινωνικά ανάλγητο, απατηλά ψευδεπίγραφο και εκδικητικό καθώς και εξαιρετικά κακότεχνο και προχειρογραμμένο Νομοσχέδιο, το οποίο, ποινικοποιεί τη φτώχεια που δημιούργησαν όσοι σήμερα το προτείνουν και σαδιστικά, «ρίχνουν αλάτι μας πληγές».

Με απολύτως παράλογες, κραυγαλέα αντικοινωνικές και, κυριολεκτικώς, απάνθρωπες ρυθμίσεις εξαθλιώνει, συνειδητά και πλήρως, όλη την κοινωνία και, ιδίως, τις πιο παραγωγικές της ομάδες.

Η κεντρική, αποκρουστική ιδέα αυτού του Πτωχευτικού Νόμου είναι η εξής πρωτοφανής, απροκάλυπτη και θρασύτατη αδικία: η κοινωνία – οφειλέτης, θα χάσει όλα τα υπάρχοντά της προκειμένου το, διαχρονικά απολύτως αποτυχημένο, Τραπεζικό Κατεστημένο – Πιστωτής, που πτώχευσε τη χώρα να ξαναχρηματοδοτηθεί από τον Λαό.

Αυτό το Τραπεζικό Κατεστημένο, ετοιμάζεται να αρπάξει, μέσω του πτωχευτικού νόμου, τα σπίτια, τα υπάρχοντα, το βιος και τις ζωές όλων των πτωχών Ελλήνων, ώστε να τα ξανακάνει, σύντομα, «κόκκινα δάνεια» για τα φιλαράκια του, τους “στρατηγικούς κακοπληρωτές”, ή παχυλές αμοιβές για τα αποτυχημένα golden boys.

Είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που πάμε αντίθετα γιατί η πτώχευση είναι εκκαθάριση και ρευστοποίηση της περιουσίας του νοικοκυριού και της επιχείρησης και δεν είναι εξυγίανση και αναδιάρθρωση.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι νομοθετημένα προγράμματα εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και ανασυγκρότησης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της κρίσης.

Στα μέτρα εξυγίανσης θα έπρεπε να περιλαμβάνεται η αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πανδημίας, η προθεσμία χάριτος για την καταβολή των οφειλών τους και οπωσδήποτε μια δραστική απομείωση-κούρεμα των οφειλών που δημιούργησε η μακροχρόνια και βαθιά κρίση, με την άμεση συνδρομή και του Ταμείου Ανάκαμψης.
Αυτό έπρεπε να κάνετε.

Το συζητούμενο νομοσχέδιο όμως κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση:

Αντί να χορηγεί προθεσμία χάριτος στους οφειλέτες, επιταχύνει, χωρίς διακρίσεις, πρόχειρα, παράνομα και αντισυνταγματικά, μας διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον τους.

❕Αντί να προστατεύει την πρώτη κατοικία των πολιτών, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τους την αρπάζει.

❕Αντί να προστατεύει τους επιχειρηματίες, κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας και βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουν, τους αρπάζει τις επιχειρήσεις και τις δίνει στους πιστωτές τους.

❕Αντί να βελτιώνει και να ενισχύει μας μηχανισμούς εξυγίανσης των προβληματικών επιχειρήσεων, αυστηροποιεί τις διαδικασίες πτωχευτικής εκκαθάρισης και τις διαλύει.

❕Αντί να περιορίζει τον αριθμό των πτωχεύσεων και να μικραίνει των κύκλο των πτωχών επιχειρηματιών, πτωχεύει κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο, είτε είναι αγρότης, δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος, φοιτητής ή σπουδαστής, γιατρός ή δικηγόρος, ψαράς ή κουρέας, περιπτεράς ή καστανάς.

Ο “ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΕΡΝΕΙ:

1. Την καθολική ΠΤΩΧΕΥΣΗ των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως της εμπορικής τους ιδιότητας.

2. Την άμεση αρπαγή των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες.

3. Την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των χειμαζόμενων Ελλήνων πολιτών οι οποίοι από ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της θα γίνουν, για πολύ λίγο, ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ στο ίδιο τους το σπίτι.

4. Την κατάργηση της δικαστικής προστασίας όσων θα προσέφευγαν στις ευεργετικές διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

5. Τη ραγδαία επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης κατά των οφειλετών μας κρίσης και την ταχύτατη αφαίρεση μας υπέγγυας περιουσίας τους υπέρ των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και των Τραπεζών.

Και (αν είναι δυνατόν),

6. Την ποινικοποίηση της φτώχειας, αφού δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με χρέη πάνω από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, θα πρέπει να κηρύξουν, αμέσως, πτώχευση, αλλιώς, θα αντιμετωπίζουν τον Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες δόλιας χρεοκοπίας, καταδολίευσης των δανειστών και για άλλα εγκλήματα.

Η απόπειρα καθολικής πτώχευσης των Ελλήνων, με το συζητούμενο νομοσχέδιο είναι χειρότερη από βαρύ έγκλημα και οικονομικό κακούργημα. Είναι ένα ολέθριο λάθος!

https://www.facebook.com/TheodoraTzakri/videos/294272301557051/UzpfSTEwMDAyMjAzMTM4NDA5MTo4NDAwODU3MzAwNjkxMzI/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*