Τζάκρη: Μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση

tzakri
Μεγάλα λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Κοινή Δήλωσή μας με τον Κώστα Ζαχαριάδη και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με «τις ρυθμίσεις για την εθνική σύνταξη των ομογενών από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις του κ.Μητσοτάκη, με το άρθρο 60 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι θα απαιτούνται 30 έτη διαμονής προκειμένου να λάβουν πλήρη εθνική σύνταξη οι ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Πρόκειται για μία ανεπαρκή ρύθμιση με μεγάλη καθυστέρηση! Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ότι η εθνική σύνταξη πρέπει να καταβάλλεται στα 15 τουλάχιστον έτη διαμονής στους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως αποτυπώθηκε και με τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.
Επιπλέον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη επειδή δεν εφαρμόζει επί 32 μήνες τη διάταξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2019, με την οποία προβλέπεται η απόδοση του πλήρους επιδόματος στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία.
Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίσης τροπολογία τον Φεβρουάριο του 2020, προκειμένου αυτή η ρύθμιση να καλύπτει όλους τους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, που επίσης δεν αποδέχθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να αφήσει τα ημίμετρα και να αποδεχθεί, αφενός, την δεκαπενταετία διαμονής ως προς την εθνική σύνταξη και, αφετέρου, την χορήγηση επιτέλους του πλήρους επιδόματος στους υπερήλικες ανασφάλιστους ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως ζητούν και οι οργανώσεις των ομογενών!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*