Τζάκρη: «Η κυβέρνηση, εν μέσω καταστροφών, «κόβει και ράβει» τη Δικαστική Αστυνομία στα μέτρα της»

tzakri stournara

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας δικαστικής αστυνομίας – τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρθηκε αρχικά στις πρωτοφανείς καταστροφές που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας των καλοκαιρινών πυρκαγιών και των πλημμυρών εξαιτίας του φαινομένου Daniel.

Επισημαίνει την αποτυχία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη να σχεδιάσει τις κατάλληλες πολιτικές για την πρόληψη και για την αντιμετώπιση τη στιγμή της κρίσης. Ανέφερε ότι οι επικοινωνιακού τύπου ενέργειες της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού δεν λύνουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τα οποία απαιτούνται  έργα υποδομής και ουσίας και όχι έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες ευθύνες τους τόσο στη μη απορρόφηση ενωσιακών πόρων για έργα υποδομής που χρειάζεται η χώρα όσο και στην έλλειψη συντονισμού του επιτελικού κράτους προκειμένου να συνδράμουν τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Αναφορικά με τη δικαστική αστυνομία ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τη νομοθετική διαδικασία με προχειρότητα, αφού τροποποιεί νόμο που ψηφίστηκε μόλις ένα χρόνο πριν, ιδιαίτερα μάλιστα για ένα θέμα όπως η δικαστική αστυνομία που είναι ένα πάγιο αίτημα των δικαστικών ενώσεων, των δικαστών και εισαγγελέων, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Το video της ομιλίας της κ. Τζάκρη:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*