Τζάκρη: Αοριστολογίες από τον κ. Σταμενίτη σχετικά με το πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις

tzakri vouli
Απλήρωτοι παραμένουν ακόμη από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες στην Πέλλα και στην Ημαθία για τις ζημιές του 2023
Αοριστολογίες από τον κ. Σταμενίτη σχετικά με το πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις
Σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2023, συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει σχετικά με την «Πρωτοφανή καθυστέρηση αποζημιώσεων στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας από τον ΕΛΓΑ», των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον παγετό, τις χαλαζοπτώσεις και τις βροχοπτώσεις το 2023 εντός του 2023.
Είμαστε στα μέσα του Φλεβάρη και οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας δεν έχουν πάρει τίποτα για τις ζημιές του 2023 παρά μόνο 9 συνολικά χωριά, 5 στην Πέλλα και 4 στην Ημαθία που καταστράφηκαν ολοσχερώς από το χαλάζι και κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πήραν προχθές προκαταβολές ύψους 20%, ενώ σύμφωνα με τις υποσχέσεις σας έπρεπε να έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς προ πολλού.
Τι να τις κάνουν τις προκαταβολές οι κάτοικοι της Αραβησσού, του Αχλαδοχωρίου, του Ανύδρου και του Παλιού και Νέου Μυλοτόπου Φλεβάρη μήνα; Οι προκαταβολές θα είχαν νόημα να δοθούν τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη άντε το αργότερο πριν τα Χριστούγεννα. Εξόφληση περιμένουν οι άνθρωποι!
Δεν έχουν καθόλου εισόδημα από το 2023.
Και εν τέλει τι γίνεται με τις αποζημιώσεις στους υπόλοιπους 137 οικισμούς της Πέλλας των οποίων οι αγρότες έχουν πληγεί από τις καταστροφές;
Ζήτησα συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή των πορισμάτων και πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις, ενώ ο κ. Σταμενίτης εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε γενικόλογα ότι αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της Άνοιξης, αναφερόμενος αρχικά στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και σε αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με αυτό, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην απαραίτητη επεξεργασία με το ΟΣΔΕ (στον ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία ολοκληρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*