Αμφισβήτηση Κασσελάκη από Πολάκη και Κασιμάτη

Μείζον πολιτικό ζήτημα τίθεται για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, απειλώντας με συνέπειες όσους δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή σχετικά με τον γάμο ομοφύλων.

Ιστορία γράφτηκε χθες στην Ελλάδα με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πλην των ΚΟ που σύσσωμες ψήφισαν κατά, μόνο η Πλεύση Ελευθερίας δεν είχε «απώλειες», ενώ οι ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετράνε πληγές. Μείζον πολιτικό ζήτημα όμως τίθεται και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα εξήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης.

Ήταν ήδη γνωστή η διαφωνία του Παύλου Πολάκη με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ο βουλευτής Χανίων και υπερσυντονιστής της ΚΟ, όμως, δε διαφώνησε μόνο με αυτό, αλλά και με την υπερψήφιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κάτι που έκανε τον Στέφανο Κασσελάκη να του υποδείξει πως «αν δεν του αρέσει, ας φύγει».

Μετά από ερώτηση που έθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με όσες κι όσους καταψηφίσουν ή απέχουν της διαδικασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν σαφής: «θα υπάρξουν συνέπειες». Αυτές οι συνέπειες αναφέρονταν στον «ατίθασο» βουλευτή Χανίων, όμως τώρα προέκυψαν ακόμη δύο διαφοροποιήσεις. Αυτή της βουλεύτριας Β’ Πειραιά, Νίνας Κασιμάτη και εκείνη του βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η Νίνα Κασιμάτη με μία επιθετική ανάρτησή της εις βάρος του Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο πολύ συχνά έχει αντιμετωπίσει ως πολιτικό της αντίπαλο παρά ως κομματικό της σύντροφο, ανέφερε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως ο πρώην υπουργός καλά θα κάνει «πρώτα να καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής και μετά να μιλάει».

Η βουλεύτρια της Β’ Πειραιά ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο εξαιτίας της σχέσης της με την εκκλησία, αλλά τελικά προκάλεσε έκπληξη λόγω και των σχέσεων που επιδιώκει να έχει με τον Στέφανο Κασσελάκη, ως κοντινό στον πρόεδρο άτομο. Μια στάση που έχει επιβραβευθεί από τον πρόεδρο.

Ο Παύλος Πολάκης εξήγησε την στάση του με μακροσκελή ανακοίνωση, αφού πρώτα ενημέρωσε -μέσω ανάρτησής του- τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως απέχει των καθηκόντων του, επειδή χειρουργεί ασθενή. Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις ένθεν κακείθεν. Δηλαδή άλλοι απογοητεύτηκαν που ο Παύλος Πολάκης παρέκκλινε της γραμμής και άλλοι θύμωσαν που… δεν ψήφισε κατά! Το προφανές, όμως, είναι πως ο Παύλος Πολάκης κατάφερε για μία ακόμη φορά να διχάσει.

Όσο για τον Όθωνα Ηλιόπουλο, οι λόγοι της αποχής του δεν έγιναν γνωστοί.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*