Τσουβαλάς: Ο περήφανος κατά δήλωση του που στο τέλος ξηλώθηκε για τις ενέργειες της ΕΛΑΣ στο Μάτι, έγινε Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη

tsouvalas

Αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η επιλογή του Κωνσταντίνου Τσουβάλα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τσουβαλάς διετέλεσε αρχηγός της ΕΛΑΣ από το 2016 έως το 2018 και παύθηκε λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, για τους χειρισμούς της αστυνομίας την ημέρα της τραγωδίας.

Σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο του 2018, είχε δηλώσει περήφανος για τις ενέργειες της ΕΛΑΣ. «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Μετά τη συνέντευξη αυτή, η ΝΔ είχε δηλώσει σε ανακοίνωσή της: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*