Το πέτυχαν στον Πειραιά: Φεύγει ο Ιβάν…

savvidis mpoto

Πάει κι αυτή η… φαντασίωση. Τα σεντόνια παρέμειναν στεγνά, διότι ο Ιβάν που παρακαλούσαν να τον δουν να φεύγει, τελικά ξεφεύγει. Και μάλλον πάτησαν το λάθος κουμπί…

Οι γιορτές έφτασαν. Το θαύμα των Χριστουγέννων στον στολισμένο Πειραιά από την δημοτική παράταξη που αποθεώνεται καθημερινά, δεν ήρθε. Οι προσευχές, τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη μπας και πετύχουν τα παραμύθια που έγραφαν, έμειναν αναπάντητα.
 
Εδώ και μήνες ολόκληρους, η μηχανή προπαγάνδας που ενίοτε λειτουργεί ως… μηχανή του κιμά, πετσοκόβοντας τα πάντα για να μη θιγεί το συμφέρον του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, μας «ενημέρωνε» συχνά-πυκνά για την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να αποχωρήσει απ’ τον ΠΑΟΚ. Κάνοντας συνδέσεις με παρελθοντικές καταστάσεις άσχετες με τον Δικέφαλο. Κάνοντας συνδέσεις με ταξίδια στην Ελλάδα που δεν γίνονται. Μπλέκοντας χυδαία μέχρι και ζητήματα υγείας που δεν υπήρχαν.
 
Η συμφωνία με τον Zοσέ Μπότο φαντάζει ανώμαλη προσγείωση. Για να αφυπνιστούν οι εμπνευστές των κειμένων προπαγάνδας, που είχαν αρχίσει να πιστεύουν τα ψέματά τους. Αναμένοντας τη στιγμή που θα μάθαιναν πως… γλίτωσαν απ’ τον Ιβάν Σαββίδη. Η επιστροφή στην πραγματικότητα, ήρθε με τρόπο απότομο. Στενάχωρο γι’ αυτούς.
 
Είναι προφανές πως κάποιος ο οποίος φεύγει, δεν προχωρά σε συμφωνία με τεχνικό διευθυντή απ’ το… πάνω-πάνω ράφι. Αν ήταν ποδοσφαιριστής, θα ήταν Αργεντινός ή Βραζιλιάνος με μόνιμη θέση στην Εθνική του ομάδα. Ο κορυφαίος στο πόστο αυτό που έχει εργαστεί ποτέ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Ίσως για όσους κοιτούν σα χαμένοι το κενό προς Πειραιά μεριά, να θέλουν να πιστεύουν πως ο Μπότο είναι… αποχαιρετιστήριο δώρο. Ίσως να προσπαθήσουν να πείσουν πως τα ψέματά τους δεν ήταν ψέματα, αλλά έτσι ξαφνικά κάτι άλλαξε. Γιατί όπως γνωρίζουν οι πάντες, η συμφωνία με έναν τεχνικό διευθυντή που θα μπορούσε να έχει στα… πόδια του τη μισή Ευρώπη, είναι θέμα λεπτών. Ενός απλού τηλεφώνου.

Με μυθομανείς ονειροπόλους, άκρη δεν μπορεί να βγει εύκολα. Ειδικά όταν το ταλέντο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, συνευρίσκεται με αυτό του Πινόκιο και προκύπτει η μίζερη ύπαρξή τους.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα ψέματα και οι ευχές τους, έρχονται για πολλοστή φορά να προσκρούσουν πάνω στην αλήθεια. Η οποία θέλει τον Ιβάν Σαββίδη εμπράκτως να κάνει μια κίνηση που ταράζει τα νερά όχι μόνο στο Ελληνικό, αλλά στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δείχνοντας τις προθέσεις και τις διαθέσεις για τη συνέχεια.

Μια συνέχεια που θα έχει την υπογραφή του κορυφαίου επιχειρηματία. Συνεχίστε να γράφετε μυθεύματα για αποχωρήσεις, για ταξίδια που δε γίνονται. Μια «μάχη» στην οποία… βγήκαν και τα μεγάλα όπλα. Τα «αντικειμενικά» που ήθελαν να νουθετήσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ πως για όλα φταίει ο Σαββίδης. Ευελπιστώντας να σπείρουν ζιζάνια διχόνοιας εντός του οργανισμού. Προσευχόμενοι αυτοί και το αφεντικό τους, να φύγει απ’ τους Θεσσαλονικείς.

Έλα όμως που οι Πόντιοι είναι πεισματάρηδες. Έλα όμως που συνήθως τέτοιου είδους πόλεμος έχει αντίθετα αποτελέσματα. Πάτησαν το λάθος κουμπί. Αυτό που δεν το σταματούν ούτε οι τροπολογίες νόμων του Αυγενάκη.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*