Το DNA του πυροτεχνουργού του Στρατού που βρέθηκε στο «τρομοδέμα»

Το DNA του πυροτεχνουργού του Στρατού που βρέθηκε στο «τρομοδέμα» και είχε ως παραλήπτρια την Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το γενετικό του υλικό βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σε μονωτική ταινία που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του παγιδευμένου φακέλου.

Οι Αρχές είχαν στη βάση δεδομένων των εργαστηρίων, ένα «ορφανό» DNA, το οποίο είχαν απομονώσει σε κηλίδα αίματος που είχαν εντοπίσει μετά από απόπειρα ληστείας που είχε δηλώσει ο πυροτεχνουργός τον Σεπτέμβριο του 2021, έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη.

Το «βαρύ» παρελθόν του

Τότε είχε πει στους αστυνομικούς, πως τέσσερα άτομα προσπάθησαν να τον ληστέψουν και ένας αυτούς τον τραυμάτισε με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι. Στο σημείο της επίθεσης εντόπισαν την κηλίδα αίματος, απομόνωσαν το γενετικό υλικό και όταν βρέθηκε το DNA στο παγιδευμένο φάκελο, έγινε σύγκριση στα εργαστήρια και ταυτοποιήθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική και μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Όταν συνελήφθη, του πήραν γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποιήθηκε και επίσημα με αυτό που είχε βρεθεί στον παγιδευμένο φάκελο. Ο ίδιος πυροτεχνουργός, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχε κατασκευάσει και είχε τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία κατασκευαστή στην Κηφισιά, στις 13 Νοεμβρίου του 2023.

Από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι τη βόμβα στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, είχαν τοποθετήσει μία γυναίκα και δύο άνδρες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον 36χρονο έγκλειστο των φυλακών Δομοκού.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη (28/2) ενώπιον του εισαγγελέα, που τους άσκησε δίωξη μεταξύ άλλων για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*