Τεράστια εγκληματικότητα στους δρόμους, αλλά 3500 αστυνομικοί αποσπασμένοι σε πολιτικούς και επιχειρηματίες

Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ανέφερε ότι ότι έχει δώσει εντολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να επιστρέψουν στην καθημερινότητα της Αστυνομίας όσοι έχουν αποσπαστεί σε πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Κι όταν λέμε «όσοι», μη φαντάζεστε ότι μιλάμε για καμιά πεντακοσαριά άτομα, αλλά 3.500 αστυνομικούς. Και αυτός ο αριθμός συνδέεται μόνο με τις αποσπάσεις σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, γιατί, όπως μαθαίνω, υπάρχουν και άλλοι 2.000 που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δεξιά κι αριστερά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

Οι αποσπασμένοι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι περίπου 250

Στους βουλευτές, αλλά και σε πολλούς πρώην, απασχολούνται περίπου 1.500 αστυνομικοί. Μάλιστα, το τραγελαφικό στην όλη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι αστυνομική φρουρά διαθέτουν και όσοι εκ των βουλευτών δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές του Ιουλίου.

Πόσοι φυλάνε τους πρώην
Είναι γεγονός πως πρώην υπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί και πρώην πρόεδροι της Βουλής, ακόμα κι αν δεν κατόρθωσαν να επανεκλεγούν, συνεχίζουν να έχουν αστυνομική συνοδεία. Οι πρώην πρωθυπουργοί και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται ως τέσσερις αστυνομικούς και οι πρώην αρχηγοί κομμάτων ως έναν αστυνομικό.
Ποιοι δικαιούνται φρουρά
Όπως αναφέρει ρητά το Προεδρικό Διάταγμα 141/1991, «υποχρεωτικά φρουρούνται οι κατοικίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, επί 24ώρου βάσεως, καθώς και οι κατοικίες του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*