Θεσσαλονίκη: Επίθεση ομοφοβικών σε διαδήλωση κατά της τρανσφοβίας

Επίθεση σημειώθηκε στην ογκωδέστατη πορεία όπου ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έδειξε μαζικά τα δημοκρατικά του αντανακλαστικά – Τουλάχιστον 13 προσαγωγές, οδομαχίες με μάχες σώμα με σώμα.

Επιθέσεις σημειώθηκαν από ομάδες νεοφασιστών και ομοφοβικών στην μεγαλειώδη πορεία ενάντια στην ομοφοβία και τρανσφοβία. Κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν στον κύριο κορμό της συγκέντρωσης όμως έγιναν αντιληπτοί από τις ομάδες περιφρούρησης και ακολούθησε κυνηγητό και μάχες σώμα με σώμα με καδρόνια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της πολυπληθούς συγκέντρωσης κατά της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας, με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε queer άτομα που έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Περίπου 50 κουκουλοφόροι κινήθηκαν επιθετικά και προσπάθησαν να εισχωρήσουν μέσα στο κύριο σώμα της πορείας όμως η περιφρούρηση της συγκέντρωσης κυνήγησε τους ομοφοβικούς με αποτέλεσμα κάποιοι εξ’ αυτών να αναζητήσουν προστασία στην αστυνομία που παρακολουθούσε. Ενώ η Αστυνομία σε δεύτερο χρόνο αναζήτησε τους επιτιθέμενους που προσπάθησαν να χτυπήσουν αλληλέγγυα άτομα και πραγματοποίησε συολικά 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι, όπως και στην αρχική επίθεση δείχνοντας συστημικό πρόβλημα ως προς την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η ομοφοβική επίθεση ομάδας ανθρώπων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα, ηλικίας 21 ετών αμφότερα, ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε αρχικώς λεκτικά και στη συνέχεια τους πέταξε μπουκάλια. Τα non binary άτομα φοβούμενα για τη σωματική τους ακεραιότητα έτρεξαν να προστατευθούν βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες προχώρησαν σε 24 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες, οι 21 συνελήφθησαν. Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε 12 ανηλίκους, τους οποίους ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους και 9 ενηλίκους στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν ακόμα σκέψεις αν θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο και οι γονείς των ανηλίκων.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*