ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ. «Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας» δηλώνουν τα μέλη της ομάδας.

«Το θέατρο μου αρέσει γιατί νοιώθω ότι κάνω κάτι για να φύγω από την πραγματικότητα» δηλώνει η Βιβή Παπαδοπούλου που φέτος εκτός από ηθοποιός στο ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ, είναι και σκηνοθέτης στην παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα» του Stephen Sinclairκαι Antony McCarten σε απόδοση κειμένων Ρέππα-Παπαθανασίου. Και περιγράφει πως «δεν με ενδιαφέρει το τέλος, αλλά το ταξίδι. Αυτή είναι η ομορφιά στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Είναι κάτι μοναδικό. Γελάς, κλαις, εξωτερικεύεις τα μέσα σου κι όλα αυτά τα κάνεις σε μεγάλο βαθμό».

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Θεάτρου (ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ) «Θεατρικές Πινελιές» ιδρύθηκε το 2017. Έδρα του η πόλη των Γιαννιτσών. Βέβαια ήδη είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται σαν Θεατρική Ομάδα Εφήβων και Νέων από το 2012, με πληθώρα παραστάσεων και εκτός νομού. Είναι μια από τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες που καταφέρνει στην κυριολεξία να γεμίζει θέατρα.

Ο δημιουργός όλης αυτής της ιδέας Γιάννης Κετίκογλου μιλώντας για το θέατρο και την υποκριτική, δηλώνει πως είναι κομμάτι της ζωής του. Άλλωστε αυτή η προσπάθειά του με ομάδα εφήβων στην αρχή ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 15 χρονών. Ακολουθεί τα λόγια του Κάρολου Κουν που έλεγε πως «δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Η ομάδα του ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ. το 2017 συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ερασιτεχνικού Θεάτρου με την παράσταση «Ελλάς…μεγαλείου τόπος!» από το τμήμα ενηλίκων. Πήραν την 61η θέση ανάμεσα σε 400 συμμετοχές από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Είναι αλήθεια πως η προετοιμασία, τα διαφημιστικά τρέιλερ και το κομμάτι προβολής κάθε παράστασης είναι εξαιρετικά προετοιμασμένα, σχεδόν επαγγελματικά. Και το κοινό περιμένει κάθε φορά την νέα παράσταση που θα ανέβει στη σκηνή.  Μια από τις ωραιότερες παραστάσεις ήταν η «Λωξάνδρα» της Μαρίας Ιορδανίδου σε σενάριο Άλκη Δήμου. Μια πλούσια παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Κετίκογλου και εξαιρετικά κουστούμια και σκηνικά. Και μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Βγάλ’ τον Υπουργό από την πρίζα» που ανέβηκε την άνοιξη του 2023, ο Σύλλογος επέστρεψε με την κωμωδία «Άντρες έτοιμοι για όλα» που κέρδισε το χειροκρότημα για δυο βραδιές παράστασης στο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης.

Η Βιβή Παπαδοπούλου που έχει τον ρόλο της Λιούμπα και σκηνοθέτησε την παράσταση περιγράφει τις μοναδικές ημέρες πρόβας που πέρασε ο θίασος, με περίσσιο γέλιο από όλους. «Κάναμε οντισιόν» δηλώνει «διαλέξαμε τους καλύτερους και τους πιο όμορφους, τους ταλαντούχους της ομάδας και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι στο πολύ γέλιο. Τους στείλαμε σε διαιτολόγους, γυμναστήρια, τους κάναμε αποτριχώσεις και μάσκες προσώπου, τους κλειδώσαμε στο δωμάτιο να μάθουν χορό και βάλαμε δίπλα τους 5 γυναικάρες» περιγράφει και γελάει η ίδια για το αποτέλεσμα. «Ήμασταν σίγουροι και σίγουρες πως θα βγει ότι καλύτερο» επισημαίνει. Κι αυτό αποδείχτηκε στη σκηνή.

Η ομάδα ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ όμως είναι μια σημαντική ομάδα αλληλεγγύης και δράσης. Από τα μέλη της δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών με κοινωνικό χαρακτήρα. Συλλογή τροφίμων για ευπαθή νοικοκυριά, συλλογή παιχνιδιών και άλλων ειδών που μοιράζονται από τα ίδια τα μέλη και συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις άλλων εθελοντικών ομάδων. Ο Γιάννης Κετίκογλου περιγράφει πως «η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις δράσεις μας είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Ειδικά στην περίοδο της καραντίνας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σημαντική ποσότητα τροφίμων και απορρυπαντικών για πολλά νοικοκυριά του δήμου που αντιμετώπιζαν πρόβλημα και να τα μοιράσουμε με απόλυτο έλεγχο. Λειτουργούμε υποστηρικτικά όπου και όποτε μας ζητηθεί. Επίσης είμαστε πιστοποιημένοι ως επίσημο κέντρο λήψης δείγματος μυελού των οστών (ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ) στον δήμο Πέλλας.

Η τελευταία λοιπόν παράσταση «Άντρες έτοιμοι για όλα» έσπασε ταμεία και ήδη ο ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ. ετοιμάζει χειμερινή παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*