Έφη Αχτσιόγλου «Στην αριστερά είμαστε για κάτι μεγαλύτερο» δήλωσε από τα Γιαννιτσά η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (video)

«Στην αριστερά είμαστε για κάτι μεγαλύτερο. Όλοι έχουμε την διαδρομή μας και ερχόμαστε από κάπου. Πρέπει να αφήσουμε τις ταμπέλες πίσω» δήλωσε από τα Γιαννιτσά η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ήταν σίγουρα μια διαφορετική παρουσία υποψήφιας αρχηγού, γιατί στα Γιαννιτσά η Έφη Αχτσιόγλου «έπαιζε» στην έδρα της. Χαμογελαστή και γεμάτη από αγκαλιές φίλων, συγγενών και συντρόφων, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε στο νομό Πέλλας, στο πλαίσιο των περιοδειών που άρχισαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Η κ. Αχτσιόγλου συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με νεολαίους και μέλη του κόμματος στην Έδεσσα, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου και στις λίγα μετά τις 8.00μμ πραγματοποίησε ομιλία και συζήτηση με τα μέλη των οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Γιαννιτσά, στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Πέλλας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας Γιώργος Σγουρούδης, καλωσορίζοντας όπως χαρακτηριστικά είπε, ένα δικό μας παιδί γέννημα θρέμμα των Γιαννιτσών και της ευχήθηκε δύναμη μέχρι την κάλπη και ενότητα για την αριστερά και τον προοδευτικό χώρο.

Η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε αναφορά στα πρώτα χρόνια της στην πολιτική και στο κόμμα και ανέφερε συγκεκριμένα πόσο διαφορετική είναι η Αριστερά, ο Σύριζα, η λογική αυτή του χώρου, που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. «Είμαι μια γυναίκα από τα Γιαννιτσά, και διεκδικώ ισότιμα να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε και συμπλήρωσε «ο Σύριζα, το κόμμα μας δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, χωρίς προνομιακές καταγωγές, χωρίς οικογενειοκρατίες, χωρίς άλλες εξαρτήσεις, να μπορούν να διεκδικούν και να εκφράζουν το κόμμα στο πιο ψηλό πολιτικά επίπεδο. Αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για τις θέσεις και το όραμα της στον ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα, με προίκα όλη την δυναμική του Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα υψηλών προσδοκιών και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα των πολλών όχι ρητορικά, αλλά στην πράξη». Επεσήμανε πως «το κόμμα πρέπει να αλλάξει, αλλά με παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους. Σε σωματεία και συλλόγους, σε εργατικά κέντρα και συμβούλια εργαζομένων γιατί η πολιτική είναι παντού. Σε κάθε δράση. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες», τόνισε, «όλοι προέρχονται από κάπου, έχουν την δική τους διαδρομή, αλλά εδώ είμαστε όλοι μαζί με δομές και όχι με πρόσωπα».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως το κόμμα πρέπει να επενδύσει ξανά στην κοινωνία και έκανε εκτενή αναφορά στην περίοδο 2015-2019 επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα, συγκρούστηκε με το σύστημα και την Τρόικα, έβαλε πρόστιμα στις τράπεζες, προστάτεψε τους εργαζόμενους, κυνήγησε την μαύρη εργασία, κατήργησε τον υποκατώτατο μισθό σε σχέση με την ηλικία.

Ζήτησε από μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιστρέψουν και να συμμετέχουν και δήλωσε χαρακτηριστικά πως η αριστερά πρέπει να γίνει λαϊκά κατανοητή και κοινωνικά αποδεκτή. Δήλωσε πως «κυβερνήσαμε, καταφέραμε πολλά, δεσμευτήκαμε και χάσαμε το όραμα στα μικρά και καθημερινά που συνδέονται με τον μεγάλο στόχο. Αφήνουμε όμως πίσω την απογοήτευση και με την κοινή αγωνία που έχουμε όλοι, παίρνουμε την απόφαση στα χέρια μας. Συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, με στόχο να κερδίζουμε κάθε μέρα ακόμα έναν συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι».

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την καταστροφή της χώρας από τις φωτιές και την πολιτική του σημερινού πρωθυπουργού να πείθει τους πολίτες «ότι μέχρι εδώ μπορούμε να πάμε». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκλήρωσε την εισήγησή της τονίζοντας πως «ο πλούτος των ιδεών μας είναι το σαφές μας στίγμα και πως όσα αποφασιστούν στα νέα όργανα του κόμματος θα μας δεσμεύουν όλους.

«Η πολυφωνία και η κακοφωνία προς τα έξω μας κούρασε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι Ελευθερία – Δικαιοσύνη  – Ισότητα».

Η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος απάντησε στη συνέχεια σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό και τα μέλη του κόμματος.

Α.Μ.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*