Σύσκεψη στην Π.Ε. Πέλλας με επίκεντρο την αντιπλημμυρική θωράκιση

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την επιχειρησιακή ετοιμότητα στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, στην Π.Ε. Πέλλας, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ιορδάνη Τζαμτζή.

Η σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων φορέων, στόχευε στη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με τις παρεμβάσεις προληπτικού χαρακτήρα και τον έλεγχο των υφισταμένων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας τόνισε ότι προτεραιότητά του υπήρξε πάντα η ασφάλεια των πολιτών. «Το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού μας προγράμματος» τόνισε ο κ. Τζαμτζής «περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και βελτίωσης του οδικού δικτύου. Αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί». Ακολούθως αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στον ποταμό Εδεσσαίο και στα αίτια των πλημμυρών, στην Π. Ε. Πέλλας, κατά τα προηγούμενα έτη. Ο κ. Τζαμτζής επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη, με τη ΔΕΗ, διαχείριση των υδάτων του Εδεσσαίου ποταμού ενώ περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, σε ποταμούς και ρέματα, προτρέποντας τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Στη διάρκεια της σύσκεψης δρομολογήθηκε η διενέργεια άσκησης πολιτικής προστασίας, για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν να ρυθμίζονται  μεγάλες ποσότητες νερού, που ενδεχομένως να προκύψουν σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Συζητήθηκε ο επιχειρησιακός ρόλος όλων των φορέων, για την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων, με στόχο, πρωτίστως, την προστασία των ανθρωπίνων ζωών, των οικισμών και  των περιουσιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο Προϊστάμενος ΥΗΣ Άγρα , κ. Παναγιώτης Καμπούτας, ο Διευθυντής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*