Σοκ: 16.519 οι νεκροί ασθενείς εκτός ΜΕΘ στη χώρα μας από κορονοϊό

meth

Αγανάκτηση προκαλεί νέο έγγραφο του ΕΟΔΥ που ήρθε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το οποίο περίπου 7 στους 10 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν με Covid πέθαναν εκτός ΜΕΘ στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το απέκρυψε σκόπιμα παρότι το είχε στην κατοχή του. Και αυτό, ενώ η κυβέρνηση διαρρηγνύει τους τελευταίους μήνες τα ιμάτιά της εντός και εκτός Βουλής για την «άριστη» διαχείριση της πανδημίας.

Πρόκειται για το δεύτερο ντοκουμέντο που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και την φέρνει προ των ευθυνών της για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, μετά τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που δημοσιεύθηκε πριν μερικούς μήνες.

Την ύπαρξη του εγγράφου αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υφυπουργός Υγείας, οι νεκροί ασθενείς εκτός ΜΕΘ στη χώρα μας είναι 16.519, από τους συνολικά 26.635 που έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό μέχρι στιγμής. Ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι ο Θάνος Πλεύρης είχε εξαρχής στην κατοχή το εν λόγω έγγραφο, τη στιγμή που έβγαζε διθυράμβους για την υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης, βάλλοντας κατά της αντιπολίτευσης για την «αβάσιμη» κριτική που ασκούσε.

Στο έγγραφο που έχει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη και έχει θέμα: «Απάντηση σε επίκαιρη επερώτηση 06/03/15 – 11 -2021» σημειώνεται ότι «συνολικά από την αρχή της πανδημίας έως και 01/03/22 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 (Εντός και εκτός νοσοκομείου)».

275909029

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*