Ψηφοδέλτια ΝΔ: Επέλαση των πρώην του ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ πάντως μπορεί να προσπαθεί να διαφυλάξει τα δεξιά νώτα της θέλει όμως ταυτόχρονα να δημιουργήσει κλίμα συστράτευσης κεντρώων στις τάξεις της, εξ ου και μαζεύει στα ψηφοδέλτια όποιον δηλώνει πρώην ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, μετά την προσχώρηση του Σπύρου Καρανικόλα, το κυβερνών κόμμα ανακοίνωσε την προσχώρηση της Ελευθερίας Φτακλάκη που θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα και τη μεταγραφή του Αποστολου Σπυρόπουλου, γιου του αείμνηστου Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Αρκαδία.

Με δύο γυναίκες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί η ΝΔ να αλλάξει το κλίμα και στην Κρήτη, το άλλοτε “πράσινο κάστρο”, που αποτελεί πλέον προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, υποψήφια με τη ΝΔ στα Χανιά αναμένεται να είναι η Χαρίκλεια Ντερμανάκη, η οποία στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκλογική περιφέρεια και το 2014 αποχώρησε από το Κίνημα.

Ενώ στο νομό Ηρακλείου φέρεται υποψήφια η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με τον “πράσινο” Σταύρο Αρναουτάκη, παθολόγος – ογκολόγος, Γωγώ Μηλάκη.

Στην Α Αθήνας εν τω μεταξύ ήδη έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της αντιδημάρχου Αθηναίων, Άννας Ροκοφύλλου, που ως κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκοφύλλου συμβάλλει και στο άνοιγμα στους κεντρογενείς ψηφοφόρους.

Και βέβαια τα δύο μεγάλα ονόματα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που θα είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας και ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που θα είναι υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Προκειμένου να μην υπάρχουν πάντως… παράπονα από την “παραδοσιακή ΝΔ” για “επέλαση ΠΑΣΟΚων”, τα γαλάζια ψηφοδέλτια θα έχουν και ονόματα από γνωστές γαλάζιες οικογένειες.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*