Καρασμάνης: Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες

Karasmanis-Giorgos

Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

Την επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Κρύας Βρύσης και του Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, που αφορά την πρόταση για ίδρυση Δ.ΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κρύα Βρύση.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης είχε επίσης καταθέσει με την υπ’ αριθμ. 2804 από 20-5-2021 Αναφορά στη Βουλή, το υπόμνημα του Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας την πρόταση του για δημιουργία ΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των αγροτών.

Ο Γιώργος Καρασμάνης στην Αναφορά του, τόνιζε το γεγονός ότι ο αναξιοποίητος χώρος του Οικολογικού Πάρκου Κρύας Βρύσης, έχει ήδη τις απαραίτητες υποδομές για την δημιουργία του ΙΕΚ (υπάρχει κτήριο Διοίκησης όπου μπορούν να στεγασθούν γραφεία και αίθουσες διδασκαλίας, επίσης υπάρχει κτήριο που μπορεί να αξιοποιηθεί για συνεδριακή αίθουσα, καθώς επίσης οι ξενώνες ως καταλύματα για τη φιλοξενία καθηγητών κλπ).

Είχε λάβει την υπ’ αριθμ. 783/144162 από 28-6-2021 απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την υπ’ αριθμ. 126568 /Φ1 ΕΞ από 7-10-2021 του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, καθώς επίσης και το υπ’ αριθμ. 26590 από 26-5-2021 έγγραφο του Προέδρου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σύμφωνα με την οποία : «διερευνάται η δυνατότητα και η αναγκαιότητα ίδρυσης και νέων ειδικοτήτων ΙΕΚ του αγροτοδιατροφικού τομέα σε κατάλληλες και πρόσφορες για το σκοπό περιοχές της Χώρας διαδικασία κατά την οποία θα συνεκτιμηθούν και οι προτάσεις των τοπικών φορέων».

Την επιστολή του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας, με την οποία ζητεί την αποκατάσταση των αδικιών που δημιούργησαν οι διατάξεις του Ν. 4336/2015, όσον αφορά την θέσπιση κατώτατων ορίων ηλικίας για τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα γονέων, αδελφών και συζύγων.

Για το ίδιο θέμα άλλωστε, ο Γιώργος Καρασμάνης έχει καταθέσει ήδη τροπολογία και η οποία εξετάζεται από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Την επιστολή του Σωματείου Εργατών Εργατριών Γης Αγροτικών Προϊόντων Κονσερβοποιείων Διαλογητηρίων Ψυγείων Ν. Πέλλας, σχετικά με την ανάγκη άμεσης προώθησης νομοθετικής ρύθμισης για την άρση της άνισης μεταχείρισης των εργαζομένων σε εποχιακές επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων για την λήψη ταμείου με μείωση των ημερομισθίων από 100 σε 50 για το 2021.

Για το θέμα αυτό ο Γιώργος Καρασμάνης έχει αποσπάσει την δέσμευση του Υπουργού για την άμεση χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, σχετικά με το αίτημα του για αλλαγή και βελτίωση των προϋποθέσεων χορήγησης μειωμένης σύνταξης στους ασφαλισμένους, καθόσον είναι αδύνατον λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και άλλων γεγονότων όπως ο φετινός παγετός στις δενδροκαλλιέργειες στο Ν. Πέλλας να συμπληρώσουν τις σημερινές απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία από τον πρώην Υπουργό.

Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), με την οποία ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων τους, όπως η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης, η οικονομική επιβράβευση όλων των εμπλεκομένων Αστυνομικών στην πανδημία, η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός κι ένα δίκαιο μισθολόγιο που θα ανταποκρίνεται στην διαρκή προσφορά και το έργο του αστυνομικού επαγγέλματος.

Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, σχετικά με την αξιολόγηση και επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο και το αίτημα τους ώστε να μην μειωθεί το επίδομα των σχολικών καθαριστριών.

Την επιστολή του Σωματείου Επαγγελματιών Εστίασης, Επισιτιστικών Επιχειρήσεων και Διασκέδασης Δήμου Έδεσσας, σχετικά με τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος των επισιτιστικών επαγγελμάτων και των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία διετία εξαιτίας της πανδημίας, καθώς επίσης τις προτάσεις τους για την οικονομική και θεσμική στήριξη τους από την Πολιτεία.

Την επιστολή του Συλλόγου Πολύτεκνων Οικογενειών Ευρύτερης Περιφέρειας Γιαννιτσών, σχετικά με το αίτημα τους ώστε η Πολιτεία να επιλύσει οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών.

Την επιστολή της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων Λουτρών Λουτρακίου με διακριτό τίτλο «Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.», σχετικά με την επανεξέταση της αίτησης της για αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Το υπόμνημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, σχετικά με τα αιτήματα τους για την θεσμική και την οικονομική στήριξη τους, αλλά και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, υπηρεσιών απασχόλησης, παιδείας, υγείας, περιβάλλοντος, ψηφιακής μέριμνας, πολιτισμού και αθλητισμού και δικαιοσύνης.

Την κοινή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυιατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), σχετικά με τις προτάσεις τους στα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) καθώς την εξεύρεση λύσεων που θα περιορίσουν σημαντικά την επιβάρυνση του κλάδου με clawback έως και τον μηδενισμό του.

Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της προκήρυξης του Ν. 2643/98, μέσω της άμεσης συγκρότησης των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών, της δημοσιοποίησης χρονοδιαγράμματος για την αξιολόγηση των αιτήσεων και την τήρηση των υπολοίπων διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι και τις τοποθετήσεις, προκειμένου να μην καθυστερήσουν περισσότερο ο διορισμός των επιτυχόντων.

Το υπόμνημα του Συντονιστικού Συμβουλίου των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τον καθορισμό της σειράς προβαδίσματος των προσκαλούμενων από τις Δημόσιες Αρχές, Οργανισμούς και Ιδρύματα κατά τις επίσημες εορτές και τελετές.

Tην επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), σχετικά το αίτημα της για μείωση του απαιτούμενου χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στη θέση τοποθέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, από δύο σχολικά έτη σε ένα, όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια με παράλληλη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.

Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), σχετικά με την αντίθεση της στην τροποποιητική διάταξη για την παράταση λειτουργίας των Ιδιότυπων Μεταφορικών Εταιρειών και στη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά.

Το υπόμνημα του Σωματείου Καθαριστών – τριών Πόλης και Επαρχίας Γιαννιτσών, σχετικά με την διατήρηση του επικινδύνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζομένους στην καθαριότητα των Δήμων, καθόσον αυτοί εκτίθενται καθημερινά σε ερεθιστικούς, τοξικούς καρκινογόνους, μεταλλαξιολογόνους παράγοντες αλλά και σε μικροοργανισμούς και μικρόβια, εκτελούν βαριές χειρωνακτικές εργασίες και βιώνουν συνθήκες εργασιακού στρες.

Την επιστολή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, με την οποία αιτούνται ώστε η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα να μην είναι απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους στο πρόγραμμα ¨Τουρισμός για Όλους¨ , όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα 2020-2021, καθώς επίσης και παράταση κατάθεσης των δικαιολογητικών έως τέλος του έτους 2021.

Την επιστολή των Εκπαιδευτικών Γονέων ΑΜΕΑ, με την οποία ζητούν η υπηρέτηση οργανικής θέσης τους να γίνει στον τόπο κατοικίας ως ειδική κατηγορία και όχι εκεί όπου διορίστηκαν, καθόσον αυτό εξυπηρετεί το παιδί τους σε ιατρικό, θεραπευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), σχετικά με την αποζημίωση της δαπάνης που κατέβαλλαν για την απόκτηση πτυχίων ξένων γλωσσών, οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), όπως προβλέπεται για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το υπόμνημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με το αίτημα της, ώστε να δοθεί ειδική μέριμνα στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες τους στα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών εξαιτίας των ενεργειακών ανατιμήσεων.

Το υπόμνημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), με το οποίο ζητεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα των καταχωρημένων ποσών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες επιτηδευματίες, ώστε αυτοί να μην προβαίνουν μετέπειτα σε διορθώσεις με τροποιητικές φορολογικές δηλώσεις με ότι συνεπάγεται αυτό.

Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΠ), σχετικά με το αίτημα της ώστε να δοθεί παράταση της σύμβασης των συμβασιούχων πυροσβεστών έως 31-12-2021, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα.

Tην επιστολή των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την μείωση της υπηρέτησης στην οργανική θέση από δύο έτη σε ένα, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Την επιστολή της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία ζητούν όλοι οι εργαζόμενοι στις Προνοϊακές Δομές, να ενταχθούν σε αυτούς που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων, όπως και οι συνάδελφοι τους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με την οποία ζητούν να υπάρξει μέριμνα ώστε όλοι οι οπλίτες στρατευμένης θητείας να ελέγχονται δωρεάν σε εβδομαδιαία βάση και οπωσδήποτε εντός 48 ωρών πριν την επιστροφή τους από άδεια, σε δημόσια δομή που πραγματοποιούνται διαγνωστικά τεστ για covid-19.

Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), με την οποία ζητούν όλοι οι πάσχοντες εκπαιδευτικοί με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) – Πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ), να δικαιούνται κατ’ εξαίρεση μετάθεση στον τόπο κατοικίας τους όπως ισχύει με αυτούς που έχουν τετραπληγία/παραπληγία εξαιτίας της πάθησης.

Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), με την οποία ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για το αστυνομικό προσωπικό.

Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με την οποία αναδεικνύονται προβλήματα σταδιοδρομικής εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικοτήτων (Αρχιτεχνιτών Όπλων), αναφορικά με το χρόνο διοίκησης, καθώς και προτάσεις επίλυσης τους.

Το υπόμνημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), σχετικά με την μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην επιστροφή των χρημάτων που δίνονται από στρατιωτικούς για ιατροφαρμακευτικές πράξεις (ιατρικές επισκέψεις, παρακλινικές εξετάσεις, οδοντιατρική περίθαλψη, χορήγηση επιδόματος τοκετού κλπ).

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*