“Πόλεμος” στον ΣΥΡΙΖΑ: Τελεσίγραφο Κασσελάκη στην εσωκομματική αντιπολίτευση – Σκληρή απάντηση “Ομπρέλας”

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το τελεσίγραφο Κασσελάκη, με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία να κάνει αιχμηρό σχόλιο μέσω ανάρτησης στο facebook. «Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως και δεν το ξέρουμε;», σημειώνει η κ. Καββαδία, ενώ παραθέτει και το άρθρο 39 του κασταστατικού.

Μάλιστα, η Αννέτα Καββαδία στο τέλος της ανάρτησής της αναφέρει: «Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψήφιων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών ύστερα από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».

Και σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές.

ΣΥΡΙΖΑ: Το τελεσίγραφο Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης προειδοποίησε ότι όποιος θα υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αρχικά οι αντιδράσεις ήταν σε επίπεδο διαρροών, με στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να σχολιάζουν ότι αυτό το τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη είναι αντικαταστατικό και να επικαλούνται το Άρθρο 39 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προβλέπει ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος αποφασίζονται από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές και κατόπιν από την Κεντρική Επιτροπή.

Τι απαντά η πλευρά Κασσελάκη στις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε όλα αυτά, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζαν ότι στις πρόσφατες εκλογές η διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε να κάνει με την τριετή επιτροπή που επέλεξε όλες τις υποψηφιότητες (Καλόγηρου, Σβίγγου, Βασιλειάδης). Στη συνέχεια πέρασαν από την Πολιτική Γραμματεία, όπου εκεί κόπηκε ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων Χαιρετάκης και ο Αδαμόπουλος και στη συνέχεια ο τελικός αριθμός των υποψηφίων εγκρίθηκε από την Κ.Ε.

Παρ’ όλα αυτά, όταν προέκυψε το θέμα του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που πήρε την τελική απόφαση και τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων, ενώ ακόμα και τον Παύλο Πολάκη ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αποφασίσει να τον θέσει εκτός κόμματος. Η όποια αλλαγή υπήρξε είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πείστηκε από τους συντρόφους του ότι δεν θα έπρεπε να το τραβήξει.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον Κασσελάκη σημείωναν με νόημα ότι σε 4 χρόνια μπορεί και το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αλλάξει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*