ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελίες για τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών – Kακή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών!

nosokomeio_edessa

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγουν από κορονοϊό στο νοσοκομείο της Έδεσσας δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με τον πληθυσμό αναφοράς του νοσοκομείου

Για απόλυτη προχειρότητα στη διαχείρηση των περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως υποστηρίζει, στο νοσοκομείο της Έδεσσας σε κάθε όροφο που νοσηλεύονται ασθενείς με άλλα περιστατικά, υπάρχουν και θάλαμοι για ασθενείς με covid-19, με αποτέλεσμα να «είναι αναπόφευκτη η διασπορά του ιού».

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ακόμα ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής, με αποτέλεσμα τα ύποπτα δείγματα για κορονοϊό να στέλνονται αλλού κι έτσι να καθυστερεί σημαντικά η διαχείριση όσων είναι θετικοί και βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο. Παράλληλα, η δυναμικότητα τριών κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Έδεσσας είναι πάντα γεμάτη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «αυτοσχέδια ΜΕΘ στο τμήμα του τεχνητού νεφρού που δε λειτουργεί σε θάλαμο και εκεί νοσηλεύονται τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ακόμα ότι τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκέστατα, ενώ όσοι καταλήγουν από κορονοϊό στο νοσοκομείο της Έδεσσας, είναι δυσανάλογα πολλοί σε σχέση με τον πληθυσμό αναφοράς του νοσοκομείου. «Αυτό δείχνει την κακή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
Μηνυτήρια αναφορά στην πρόεδρο των εργαζομένων από τη διοίκηση

Η ΠΟΕΔΗΝ, επίσης, κάνει λόγο για μηνυτήρια αναφορά και Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Έδεσσας καθώς και για παράνομη μεθόδευση καθαίρεσής της από τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα, επειδή, όπως υποστηρίζει, «έκανε το έγκλημα να δώσει συνέντευξη στον τοπικό Τύπο, ως όφειλε από τη θεσμική της θέση και να αναφερθεί στις δυσχέρειες νοσηλείας των περιστατικών κορονοϊού. Συγκάλεσαν διοικητικό συμβούλιο τα υπόλοιπα μέλη και αποφάσισαν την καθαίρεσή της, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια, τη στιγμή που νοσούσε αυτή και η οικογένειά της από κορονοϊό. Της αφαίρεσαν πράγματα από το σωματείο, χωρίς να της ζητηθεί να παραδώσει, της αφαίρεσαν μέχρι και προσωπικά της αντικείμενα».
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ακόμα ότι προσπάθεια φίμωσης έγινε και με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. «Επειδή τόλμησε να πει τα προβλήματα του νοσοκομείου, τον καλούν σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καθώς, επίσης, τον εκφοβίζουν με κάθε τρόπο».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους φορείς της περιοχής να κινητοποιηθούν και να καταθέσουν αναφορά στην Εισαγγελία για διερεύνηση τυχόν αμελειών από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, «που ενδεχομένως συνέβαλαν στους θανάτους από κορονοϊό νοσηλευόμενων ασθενών».

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*